Nöjesnytt Malmö 1
Nöjesnytt Malmö PÅ KROGEN
MÅNADENS OKTOBER För 4 år sedan blev han headhunt
ad av Bee Kök & Bar i Göteborg och nu startar han upp Bee Kök & Bar i Malmö. Jean-Cedric har ägnat livet åt äventyr och resor, nu vill han skapa en fast tillvaro i Malmö. J ean-Cedric Tubetti är restaurangchefen bakom Bee Kök & Bar i Göteborg som nu utökar till Malmö. Jean är snart 40 år, singel och nyinfl yttad i Malmö. – Jag älskar Ribban och att allting är så lättillgängligt här i Malmö. Malmöiterna är dock lite mer svårfl örtade än vad jag hade räknat med, något som vi får jobba lite mer på, ler Jean. Jean har levt ett äventyrslystet liv med många långa resor till bland annat Afrika, Centralamerika och USA. Han har även arbetat på restauranger världen över och älskar fortfarande sitt yrke. Nu vill han dock ta det lite lugnare och fi nna en fast punkt i tillvaron. Omständigheterna tog honom till Malmö. TAR ÖVER LA COURONNES LOKALER Bee Kök & Bar har tagit över La Couronnes lokaler på Södra Förstads gatan i Malmö. Det är Jean, med assistens av barchefen Christo och delar av den gamla personalen från Göteborg, som håller i spakarna vid uppstarten. – Under tre intensiva veckor blev det till att putsa upp köket och resten av lokalerna. Nu fi nns den där rätta ”Beekänslan”, som vi gillar och som vi tror skall gå ganska lätt att känna igen när du kommer in i de fantastiska lokalerna. Dessutom har Södra Förstadsgatan äntligen fått en skön uteservering, säger Jean. MÅNGFALD Bee Kök & Bars motto är att alla är välkomna, man vill ha en mångfald. Främsta målgrupp är dock homosexuella och fördomsfria människor. Man vill skapa en atmosfär med högt till tak, fördoms08 | nöjesnytt fritt och avslappnat. Bee Kök & Bars breda publik innehåller allt från poppiga tonåringar till 60-åriga damer. – Vårt koncept i Göteborg är mycket lyckat, nu vill vi erbjuda samma sak i Malmö. En samlingspunkt dit alla är välkomna. Vi tänker med hjärtat när vi planerar vår dag. Det gör att du förhoppningsvis stöter på en välmotiverad personal, på plats just för dig, och som alla älskar sina jobb. Mycket kärlek fi nns även inbakad i vår matlagning, där vi försöker fokusera på klimatsmarta lösningar, glada djur, närproducerade råvaror, uthållig resursförbrukning, fair business- och trade och naturligtvis på vällagad mat med mycket smak, säger Jean. UTMÄRKELSER Bee Kök & Bar har vunnit QX-priset som läsarnas val bästa restaurang och bästa klubb de senaste 2 åren. Målet är att få en mixad publik utan fördomar. – I december 2012 erhöll vi Göteborgs Innerstads utmärkelse ”GULDKRONAN” med motiveringen; Att på kort tid lyckats skapa ett av stadens mysigaste och hetaste träffställen samt att på ett bra sätt kombinera mångfald och kvalitet med hållbart miljötänkande och främjandet att nyttja närproducerade varor. Nu vill vi göra samma sak i Malmö, säger Jean. PÅ MENYN Bee Kök & Bar erbjuder allt från en enkel fi ka via smårätter till à la carte fram till kl 22.30 varje dag. Fredag och lördag har man öppet till kl 02.00 då tanken är att man ska kunna välja precis vad man vill, en kopp kaffe, en drink eller en gedigen middag. Efter avslutad måltid erbjuds lounge och förhoppningsvis spontandans i lokalen. Det fi nns även en källarvåning som erbjuder oanade möjligheter, just nu för stand up varje torsdag men även partyn och fester. – Den mat vi lagar försöker vi hålla så nära mormors recept som möjligt. Det som inte hon kunde fi xa har vi försökt skapa själva. Därför använder vi riktigt smör och grädde liksom i övrigt fullgoda råvaror. Halvfabrikat är bannlysta och inspirationen har vi funnit främst hemma på västkusten, berättar Jean. TEXT: LINN WIDÉN FOTO: PEPPE LAVRÉ
Nöjesnytt Malmö HÖSTENS MODE
Nöjesnytt Malmö VINTIPS
Nöjesnytt Malmö NOTISER
Nöjesnytt Malmö TEKNIKPRYLA
Nöjesnytt Malmö RECENSIONER