Modern Interiör 1
I SA A N’ En del av köket har flyttats ut i matsa
len. Här tillagas de kalla rätterna. Barplatser har skapats längs med köksöarna som är av Persian Silk marmor. Restaurang Isaan f d Berns matsal har alltid varit omtyckt och välbesökt men var i behov av uppdatering. Lösningen blev en genomgripande förändring där köket delvis flyttades ut i matsalen. EFFEKTIV RENOVERING Perfecta Storkök påbörjade i samråd med Stureplansgruppen projekteringen i september förra året. Själva renoveringen och nybyggnationen pågick under 12 dagar. Under tiden flyttade man restaurangen till den stora salongen intill och kunde därmed fortsätta att hålla öppet. NOGGRANN SAMORDNING GAV RESULTAT Vårt uppdrag var att möta alla behov i köket och matsalen, berättar Mikael Nyström, ägare Perfecta Storkök. Vilket krävde noggrann samordning och planering med snickare, arkitekter och andra parter. När de första gästerna tog plats i matsalen den 17:e januari kunde de notera att allt var utbytt. Många är stamgäster och även om någon saknade sin gamla fåtölj var responsen överväldigande positiv. NYNORDISK ENKELHET I HISTORISK MILJÖ Visionen var en modern restaurang i samklang med Berns historiska miljö. Materialvalen är genomgående rena och avskalade. Matbarerna är utformade i mässing, med en stomme av trä och klädda i ljus sten. Mässing går igen i hoarna i vinbaren samt i vinkylarna som också har stora glaspartier. Kylarna är specialbeställda för att passa in i valvet. Resultatet blev ett effektfullt och smakfullt möte mellan 1800-talet och en nynordisk enkelhet. NYTT KONCEPT NÄRA GÄSTERNA Men det är inte bara inredningen som är utbytt. Hela konceptet är nytt. En del av köket har flyttat ut i matsalen där man har skapat en matbar med två köksöar, ny kyl och frys samt en stor vinbar med specialdesignade hoar. Konceptet innebär nya rutiner för både personal och gäster. Personalen får en direktkontakt med gästerna och både kan, och behöver, prata med dem under matlagningen. För gästernas del får de en större upplevelse när de kan följa kockarnas arbete, berättar Rodrigo Perez, projektledare, Stureplansgruppen. u 88 MODERN INTERIÖR PROJEKT 1 2020