Nollelva 1
KROGPROFILEN OG Freedom är en inomhusfestival med
de tyngsta genrerna inom EDM. 29/9 kan du dansa dig svettig i Stadium Arena. Queenie kommer till Arbis den 19/10. En fullfjädrad Queenfest för alla fans av Freddie Mercury och grabbarna. Den 5/10 kan du svänga dina lurviga till Larz-Kristerz. Var då? På Borgen såklart! Konsert i Vin & Spirituosakällaren 21/10. John Daniel på piano och sång, tillsammans med Malin Bratt på viola, spelar svensk pop. På Kulturnatten den 29/9 är det full fart runt om i stan. Man kan till exempel gå till Café Broadway och lyssna på Det är Kärlek. har hittat helt rätt bransch Gabriel Text & Foto: Camilla Larsson I februari tog Gabriel Gezici över Ölhuset i Norrköping, byggde om och öppnade Campino City som är en pizzeria men som även erbjuder à la carte på menyn. Trots att konkurrensen är hård har de kommit igång bra. Gabriel, som tidigt började jobba inom restaurangbranschen, är nöjd med sitt val av bransch. - Den här branschen passar mig perfekt, jag tror inte jag skulle kunna jobba inom någon annan bransch, säger Gabriel. Gabriel hoppade av handelsprogrammet på gymnasiet och började jobba inom restaurangbranschen redan som 16-åring. Campino City Norrköping jobbade han på Campino Söderköping i många år. Sedan tog han med sig namnet och konceptet hit när han köpte upp Ölhuset och förvandlade ett ölhak till en restaurang. - Vi har fått mycket positiv respons efter öppningen och folk har varit väldigt nöjda. Eftersom vi har en så bred meny så är det mycket blandat folk som kommer hit… vilket är väldigt kul, säger Gabriel. Som person är Gabriel snäll och ödmjuk av sin natur. Han är den som gärna lägger ner lite extra tid på att få alla att känna sig välkomna, vilket uppskattas mycket av restaurangens gäster. När han inte jobbar på restaurangen umgås han med sin familj och sina vänner. - Det är egentligen min fru jag ska tacka mest av alla, att hon går med på att jag jobbar så mycket som jag gör, ibland kan jag jobba 14-15 timmar 32 NOLLELVA om dagen. Utan henne skulle det inte gå, säger Gabriel. Innan han öppnade Som nystartad restaurang ligger såklart fokus på att få restaurangen att gå så bra som möjligt och slå sig in bland alla andra restauranger i staden, men Gabriel har också andra framtidsplaner. - Det finns planer på att öppna upp fler Campino, men inte i Norrköping utan i andra städer och bli ett franchiseföretag, säger han. Vad är det roligaste med ditt jobb? - Medarbetarna och att träffa gäster. Jag brinner för att ge bra service och ha ett bra kundbemötande. Det är jättekul när gästerna kommer och ger bra respons. Vad tycker du om restauranglivet i Norrköping? - Jag tycker det är riktigt bra och det är hög konkurrens. Vi måste hela tiden vara på tårna för att hålla oss i framkant. Vinprovning på Meze Bar & Kök Sedan Sandra Tascau tog över restaurang Meze Bar & Kök i december 2017 har hon haft en idé om att genomföra en vinprovning på restaurangen. Nu är datumet spikat och den sjunde oktober är det äntligen dags. - Det kommer att vara ett paketerbjudande där man för 595 kronor får prova på fyra olika libanesiska viner, samt sju olika libanesiska smårätter och grillmix. Vi kan även erbjuda helt veganska alternativ och vi kan också ordna glutenfritt eller annan specialkost, säger Sandra. Tanken med att ha ett paketpris för både mat och vin är att vinet ska få fram sin riktiga karaktär när det serveras med passande maträtt. Sedan är det såklart ett Vinprovningen kommer pågå hela söndagen från kl 16.00 och den måste förbokas. Man måste vara minst två för att boka in sig och det går bra att boka via telefon, mail eller facebook. - Vi valde att ha vinprovningen under en hel dag för att vi ska slippa få en klump med människor som kommer vid en och samma tid. Vi vill hellre att folk ska kunna komma när de vill, sätta sig ner och avsmaka mat och dryck i lugn och ro. (CL) perfekt tillfälle att prova på lite olika libanesiska smårätter. - Vi kommer dela upp maten i tre olika delar där det först är kalla rätter, sedan varma rätter och till slut en grilltallrik. Mellan maträtterna får man prova de olika vinerna, säger Sandra. Foto: Privat Foto: Sandra Tascau