Vodka/limesill Ingredienser 6 personer, Tid: ca 3
0 min 1 frp. 5 minuters sill (420g) 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1 lime Gör så här: 1. Blanda crème fraiche, majonnäs, vodka och tillsätt zesten (rivet skal) samt juicen från en lime i en bunke. Skär ner gräslöken i fina bitar och tillsätt i blandningen. 2. Häll av sillen och skär den i lagom stora bitar. 3. Blanda ner sillen och smaka av med lite svartpeppar. Fyll upp en burk och låt stå minst ett dygn innan servering. 2 msk vodka ½ dl gräslök svartpeppar Citrussill Ingredienser 6 personer, Tid: ca 30 min Inläggningslag: ½ dl ättika 12% 1 dl socker 1 ½ dl vatten 3 lagerblad 3 kryddpepparkorn 1 citron 1 lime Gör så här: 1. Koka upp vattnet, ättikan och sockret i en kastrull till allt löst upp sig, tillsätt lagerbladen, kryddpeppar och zesten (rivet skal) från citron och lime. Låt stå och svalna i kylen. 2. Skala och dela rödlökarna i halvor, sedan skivar/strimlar du löken i halvmånar, skiva lime och citronen på samma sätt. 3. Häll av sillen och skär den i lagom stora bitar. 4. Varva lök, citron, lime och sillbitarna i en glasburk. 5. Fyll upp burken med lagen och låt stå minst ett dygn innan servering. Citrussill: 1 frp. 5 minuters sill (420g) 1 citron 1 lime 1 rödlök Dillkokt färskpotatis Ingredienser 6 personer, Tid: ca 30 min 1,2 kg potatis 1 knippe dill Salt 4 msk smör Gör så här: 1. Skölj och koka potatisen i rikligt med vatten, salta ordentligt (så att vattnet smakar salt). 2. Plocka ordentligt med dillkvistar till serveringen och lägg ner resten i potatisvattnet. 3. När potatisen är färdigkokt (ca 20 min) häll av vattnet och klicka på smöret, låt det smälta över potatisen och garnera med dillkvistarna. 65 JAGUAR KOCKEN Ingen midsommar utan sill!