JAGUAR KOCKEN Gubbröra på saltbakat knäckebröd In
gredienser 6 personer, Tid: ca 1h Saltbakat knäckebröd 100 g smör 2 skivor små surdegsknäcke flingsalt Gör så här: Gubbröra är en vanlig sommarrätt som kan serveras på många olika sätt. Så här vill jag presentera den! Spara lite gräslök att garnera med vid servering. 1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. 2. Koka och skölj av äggen så att dom blir kalla. 3. Hacka ner anjovisen i fina bitar och tärna ner äggen på samma sätt. 4. Finhacka löken och blanda allt i en bunke. 5. Tillsätt crème fraiche, finskurna gräslöken och hackade dillen i bunken och smaka av med salt och peppar (om det behövs). Tänk på att anjovisen är ganska salt. 6. Lägg över i en serveringsskål. Garnera gärna med lite finskuren gräslök. 7. Smält smöret i en vid kastrull, doppa knäckebrödet i smöret, lägg på ett galler och strö över med en ordentlig nypa flingsalt. 8. Baka av i ugnen på 180 grader i 6 min. Låt sedan svalna på bänken och bryt den i lagom stora bitar för servering. Gubbröra 150 g anjovisfiléer 3 hårdkokta ägg 1 rödlök 1 dl crème fraiche 0,5 dl finskuren gräslök 0,5 dl hackad dill Salt och peppar Melonsallad med fetaost och mynta Ingredienser 6 personer, Tid: ca 10 min ½ liten melon 150 g fetaost ½ dl strimlad mynta Gör så här: En fräsch sommarsallad för alla tillfällen. Tänk på att inte blanda salladen för långt i förväg då den salta osten gör att melonen släpper vätska och blir mosig. 1. Skala och tärna ner melonen i ca 1,5 cm stora tärningar. 2. Tärna fetaosten i 1 cm stora tärningar. 2. Plocka myntabladen och skär dom i strimlor. 4. Blanda allt och lägg upp i en serveringsskål. 66