Chef & Karriär Position
Chef & Karriär Min utmaning
Chef & Karriär Teknik & prylar
Chef & Karriär Jobbet - så funkar det
Chef & Karriär Framtidens arbetsplats
Chef & Karriär Chefen i siffror
Chef & Karriär Ledarskap
Chef & Karriär Chef och medlem
Chef & Karriär Mitt liv som chef - Siduri Poli
Chef & Karriär Råd & dåd
Chef & Karriär Fenomen - Servant leadership
Chef & Karriär Mentorn
Chef & Karriär Strategi - stötta på distans
Chef & Karriär Lagarbete
bransch där det råder knivskarp kamp om kompetens
en. – Samtidigt har konkurrenterna inte varit så jättesugna på När medarbetarna inte är på kontoret blir det mindre jobb som att ta över folk, bara en av våra erfarna har lämnat sedan konsekvenserna av pandemin började märkas på allvar, konstaterar David Gullberg. I normalläget, när de flesta är på kontoret, är det inget problem när det kommer in nyanställda, inte heller om de är färska i yrket. Med äldre kollegor på plats finns det alltid någon att fråga om råd när det kniper. Men under pandemin har det inte fungerat. – Det tvingade oss att vara mer strukturerade än tidigare. Hos oss har alla som är ”gröna” fått en mentor. Det behövs tid för att komma in i jobbet och veta hur man gör olika saker, säger David Gullberg. – Frågan är om de ens hade varit intresserade av att jobba hos oss om vi hade låtit dem jobba på egen hand utan handledning. En som tillhör de gröna är Matilda Garpefjäll, som arbetar med geotekniska undersökningar. Efter att ha gjort sitt examensarbete på företaget anställdes hon kort före sommaren. – Det var inte den start på mitt arbetsliv som jag hade förväntat mig. Den första månaden var jag här varje dag, jag behövde ju hjälp både med tekniken och arbetsuppgifterna. Det är ett nytt arbetssätt för mig som tar tid att komma in i, berättar hon. – Det är mest vi som är lite nyare som har varit på plats. Det gör det lite svårare. Det blir ju inga fikapauser där man pratar om jobbet, och det tar emot att ringa upp någon man inte känner bara för att ställa en snabb fråga. Projektledare Mojgan Zareinejad, doktor i geovetenskap, tillhör däremot de mer erfarna på arbetsplatsen. Under coronatiden har hon tillbringat omkring halva tiden på kontoret. Ibland har hon varit tvungen att vara ute hos kunder, men mycket har lösts med videomöten. För hennes arbete har pandemin inte fått så stora konsekvenser. – Men jag saknar det erfarenhetsutbyte, det informella utväxlandet av kunskaper och åsikter vi har haft på kafferasterna. Det har så klart försvunnit. Andra effekter av det nya arbetssättet har varit positiva, tycker hon. Dels hur vi lever våra liv – dels har vi blivit mer medvetna om hur vi påverkar miljön, dels vad gäller kontakten med kollegorna. – Vi får mer koll på varandra. Nu är vi fysiskt långt ifrån varandra, men ändå känslomässigt nära. Är någon frånvarande på ett videomöte märks det ju direkt. chef, konstaterar David Gullberg. Även chefen för VA Stockholm, David Gullberg, lyfter avsaknaden av det informella kunskapsutbytet vid kaffeautomaten som ett problem. – Arbetet har fungerat bra för de som jobbar hemma, men ” Det blir inte konflikter på samma sätt som när man är på kontoret – det är tråkigt” utväxlingen som vi i normalfallet har från våra seniora medarbetare har blivit sämre. Därför, tror han, kommer man på företaget kanske lägga sig i ett mellanläge när pandemin är förbi – de anställda kommer sannolikt att jobba hemma mer än de gjorde tidigare, men inte riktigt så mycket som i dag. Uppenbarligen gillar de anställda hemarbete. Den arbetsmiljöenkät som gjordes i början av hösten visade både att de trivs bättre med sin närmaste chef – trots att de inte träffas fysiskt så ofta längre – och att de att de är mer nöjda än tidigare. Men att många inte är på arbetsplatsen har knappast gjort David Gullberg mer nöjd. – Nej, det har blivit mindre jobb för mig. Det kommer ju inte upp konflikter och meningsskiljaktigheter på samma sätt som när folk är på kontoret. Och det är där man som ledare har en viktig roll att fylla. Det är tråkigt – det är ju medarbetarna som gör det roligt att vara chef. NR 4 2020 CHEF & KARRIÄR /41
Chef & Karriär Smartare chef
Chef & Karriär Chefsrådgivaren
Chef & Karriär Här tänkar jag inte på jobbet
Chef & Karriär Ridning gör chefer bättre
Chef & Karriär Berömda chefer