NG Sthlm 1
PRESENTERAS I SAMARBETE MED FRIPPE FRIPPE, DRAMAT
ENS BAKFICKA ÄR IGÅNG MED SIN OMVANDLING En confiterad aubergine eller moules frites med bourbon är några av de unika rätter du kan hitta på kvarterskrogen Frippes nya meny. I Dramatens bakficka finns nu ett helt nytt team som är igång med sin nysatsning. Nöjesguiden träffade platschefen Anders Vasseur, Felix Netzell som är sous chef och kökschefen Anders Danielsson. Förutom de berömda köttbullarna på Frippe är allt på menyn helt nytt. Nu hittar man rätter som alla känner igen, men som har en tvist av något du inte kunnat räkna med. – Det som skiner igenom mest på menyn just nu är vår vegetariska del, till exempel den rökta auberginen som låter enkel men som ändå tar ett tag att förbereda, säger kökschef Anders Danielsson. I matsalsdelen har fokus legat på att framhäva den familjära känslan. – Vi har arbetat med att få det att kännas som den kvarterskrog det faktiskt är. Nu har vi lite barplatser i köksluckan, vilket ger en härlig integration med kockarna när de står och lagar mat, säger platschef Anders Vasseur. För drygt ett år sedan fick kvarterskrogen en upprustning och målades om. En bistrogardin hängdes upp, ny konst prydde väggarna och andra möbler flyttade in. Den senaste tiden har fokus legat på att förbättra kökets kvalité. En av utmaningarna till Frippes förnyande koncept är att locka en ny publik. – Vi vill få den här restaurangen till det den egentligen är, och inte bara något man bokar innan en teater. Sen ska vi ju självklart inte släppa våra teaterbesökare, utan sy ihop det på ett bra sätt, säger Felix Netzell som är sous chef. Anders Vasseur, Felix Netzell och Anders Danielsson har lång erfarenhet inom restaurangbranschen. De har på kort tid nyanserat kvarterskrogen Frippe, som också kallas Dramatens bakficka, genom att förnya menyn och återskapa en familjär kvarterskrog med en välkomnande atmosfär. Något som eftersträvas är att det ska finnas något som tilltalar alla och som gäst kan du alltid förvänta dig personlig och professionell service. Vilka är de viktigaste komponenterna till en riktigt bra restaurang? Anders Danielsson: Personalen, rätt person på rätt plats, man måste ha en passion för det man gör! Felix Netzell: Ja, och att man är ett team framförallt. Man behöver inte tycka likadant men om man strävar efter samma sak egentligen, vilket man ju alltid gör om man gillar det man jobbar med. Sedan kan man ha olika metoder. Men så länge man är lyhörd och jobbar med varandra som ett bra team, vilket jag tycker vi gör superbra här. Då får man en superprodukt att leka med sen. Anders Vasseur: Varje del skapar helheten, men viktigast blir personalen och servicen. Om servicen är dålig påverkar det helheten i så stor utsträckning. Man kan ju ha jättefina lokaler, möbler, mat och presentation men är personalen otrevlig kan det aldrig bli en komplett upplevelse. Frippes öppettider är: Mån 11:30-14 Tis-fre Lunch 11:30-14 Kvällstid 16:30-23 Lörd 16-23 Sönd 17-22 www.frippe.se Nybrogatan 6, 114 34 Stockholm Tel: +46(0)8 665 61 42