Chef & Karriär Position
Chef & Karriär Chefen i siffror
Chef & Karriär Vår utmaning
Chef & Karriär Ledarskap
Chef & Karriär Mitt liv som chef
Chef & Karriär Så leder du åldersmedvetet
Chef & Karriär Med vinden som drivkraft
Chef & Karriär Varning för babblarna
Chef & Karriär Mentorn
Chef & Karriär Krogen med 50 chefer
ARBETSPLATSEN D et är fredagskväll på Kollektivkr
ogen i Malmö. I baren står Johan Karlfeldt och tappar upp fatöl ur en av kranarna. Bakom honom är Stefan Göransson i färd med att servera olivtilltugg till en gäst. De två kände inte alls varandra för några månader sedan och arbetar egentligen som Creative Leader på Ikea i Malmö respektive Site Manager på Tetra Pak i Lund. Men så har de, vid sidan av sina civila jobb, hoppat på ett nytt koncept och köpt in sig på varsin av 50 delägarlotter i Kollektivkrogen i Malmö. – Jag gillar att träffa nytt folk. Och så har jag en stor passion för mat. Det är väl anledningen till att jag blev nyfiken på det här, säger Stefan Göransson innan han behöver gå ut med en tallrik pommes och majonnäs till några väntande gäster. Vi tar det från början. Idén till en kollektivt ägd krog kläcktes av entreprenören Ola Rasmusson. – Alla som har haft en fot i restaurangbranschen vet att det är väldigt mycket jobb och att personalkostnaderna är jättehöga. Så jag började fundera på om det inte går att göra på något annat sätt, säger Ola Rasmusson. Många människor bär på krogdrömmar, tänkte han. Skulle man då inte kunna dela på ansvar och arbetsinsats? Han skrev ner idéerna. Men det var för över tio år sedan när Ola Rasmusson fortfarande hade småbarn hemma. Just då ville han inte offra så många kvällar och helger som han förstod att ett sådant här projekt skulle ta, även om det var kollektivt. Tillsammans med krögaren Peter Bengtsson filade han ett drygt decennium senare vidare på idén. Till ett första infomöte kom ett 20-tal personer. En av dem var Ikea-medarbetaren Johan Karlfeldt, som har en bakgrund som bartender, vilket förstås gjorde honom eftertraktad. – Ola bad mig vara med och jag tänkte, varför inte? Det som Det pågår mycket på Kollektivkrogen. Denna kväll bjuder några delägare på operasång till gästernas fredagsdrink. ” DELÄGARNAS GLÄDJE SMITTAR BÅDE OSS I PERSONALEN OCH GÄSTERNA” är så kul med det här konceptet är att kompetensen bland oss delägare är så stor. Man träffar många nya människor, säger Johan men erkänner att han är lite trött just i dag. Arbetsdagen på Ikea började klockan åtta i morse och han har suttit i möten i princip hela dagen. – Efter jobbet bar det av direkt hit och så håller vi på här till efter tolv i natt. Men det är ok, det är ju bara två gånger i månaden. Det klarar man. Vid ett bord sitter Lotta Lund och Niklas Nilsson och tar varsitt glas rött. De är också delägare, men i dag är de här som gäster. – Det är så kul att komma hit, som vårt förlängda vardagsrum. Här vet man att man alltid träffar folk, säger Lotta Lund. Hon jobbar till vardags som operationssjuksköterska, Niklas Nilsson är regionchef på ISS, ett globalt företag som sysslar med servicelösningar. – Jag har ingen som helst tidigare erfarenhet från krogbranschen, men jag är expert på facility management, anläggingsförvaltning. Det är avkoppling att komma hit och faktiskt få lov att vara nybörjare, säger Niklas Nilsson, som släpper chefsrollen på krogen och i stället gör vad han blir tillsagd. – Alla gäster känner till konceptet och har överseende om det någon gång blir tokigt i exempelvis serveringen, säger han. På delägarnas namnskyltar står det vad de jobbar med till vardags, vilket bjuder in till samtal med gästerna. Alla delägare har bidragit med en insats på 35 000 kronor, vilket har gett ett startkapital på 1,75 miljoner. Med de pengarna har Ola Rasmusson och Peter Bengtsson sett till att hyra lokal, köpa in möblemang och ha en första buffert för inköp av matvaror och dryck. Plus lön till tre heltidsanställda proffs. Men hur samsas 50 starka viljor utan att det blir kaos? – Delägarna har helt enkelt fått lita på oss så här i starten – det skulle ha varit omöjligt med 50 viljor som skulle komma överens om alltifrån färg på väggar till vilka viner som ska serveras, säger Ola Rasmusson Men många har ändå kunnat bidra och hjälpa till. Bland delägarna finns exempelvis en arkitekt, som har planerat utformningen av lokalen, och en formgivare som har tagit 34 /CHEF & KARRIÄR NR 1 2023
Chef & Karriär Maxa medarbetarsamtalet
Chef & Karriär Strategi
Chef & Karriär Min inspiration
Chef & Karriär Här tänker jag inte på jobbet
Chef & Karriär Träning & hälsa
Chef & Karriär Berömda chefer