Porsche Magasin 1
PORSCHE MAGASIN VÄGKROGAR Lilla Napoli 5 KRETSLOP
PSHUSET MÖRSIL TVÅ MINUTER FRÅN E14 I MÖRSIL. på sin bil och att kunna rabbla gamla färgkoder från Porsche, eller som i Ville Ilola och Besmir Balajs fall, att göra den perfekta napolitanska pizzan. Varje ledig minut de senaste åren har de lagt på att bygga en genuin pizzaugn, att förfina degen och till och med att odla fram sina egna tomater i Italien. Resultatet har blivit pizza i absolut världsklass, som till och med fått tummen upp av de stränga inspektörerna från organisationen Associazione Verace Pizza Napoletana. Här bokar du inte bord, utan en exakt tid när du vill ha din pizza. Och se till att inte vara sen, trycket är hårt i den tidigare gamla bensinmacken i Falkenberg. När några eldsjälar öppnade Kretsloppshuset i Mörsil år 2000 var man nästan ensamma i Jämtland med sitt helekologiska koncept. Numera är efterföljarna fler, men det här charmiga stället har istället blivit en modern klassiker när det gäller lokalt, ekologiskt och småskaligt mathantverk. Njut av lunchbuffén med vegetarisk övervikt eller välj soppa eller varmrätt, vackra sallader, smakrika röror och nybakt bröd. Missa inte de gyllengula pannkakorna gjorda på ägg från den egna gården. 6 GRIPSHOLMS VÄRDSHUS MARIEFRED 14 MINUTER FRÅN E 20 OCH TRAFIKPLATS LÄGGESTA. Kretsloppshuset För dig som vill ha tidlös elegans, även på väg. Vissa saker kan man helt enkelt inte nyskapa, som anor från 1600-talet. Här får man dem på köpet, tillsammans med nystrukna vita dukar och mäktiga oljemålningar. Menyn är kanske inte av det mer nyskapande eller experimentella slaget, men den som söker traditionell kokkonst med guldkant hittar det här. Med Mälaren utanför fönstret är gös ett säkert kort på menyn. Har du bråttom rekommenderas den något enklare, men utmärkta, pubavdelningen Skänken. Taxinge Krog Holy Smoke BBQ 7 TAXINGE KROG NYKVARN 17 MINUTER FRÅN E20 VID TRAFIKPLATS NYKVARN. Taxinge Krog Det ska sägas direkt, här går inte att slinka in för en snabb lunch, utan det är bordsbokning långt i förväg som gäller för den tre timmar långa sittningen och de tolv sittplatserna. Men finns tiden är det utan tvekan värt ett besök. För här skapar Gustav Öhman, som tidigare jobbat på Oaxen, Aquavit i New York och Noma i Köpenhamn, den kanske mest spännande matupplevelsen utanför storstäderna som går att hitta just nu. Menyn är baserad på säsong och lokala råvaror, eller helt enkelt vad som finns att tillgå för tillfället. Toppbetyg både i White Guide och DI Weekend. 69