STT 1
10 Jord, Skog & Miljö - Bilaga som medföljer STT
Vecka 46 onsdag 15 november 2017 ”Jag vill göra bra mat till dig” Linda Arvidsson om sitt nystartade företag Wellis-food for you Farmor Welli är inspiration till företagsnamnet. Linda Arvidsson har varit i matbranschen sedan 1994. I september öppnade hon eget där hon vill göra bra mat till just dig. MARBÄCK Levande ljus brinner på varje bord. Det luktar nybryggt kaffe innanför dörrarna på Wellis, som ligger högt upp på industriområdet Nolhaga i Marbäck. Sedan den 1 september driver Linda Arvidsson restaurang- och cateringverksamhet i lokalerna där Sjögrens kök tidigare huserade. – Jag vill göra bra mat till dig, till just din kropp. Därför namnet Wellis-food for you, säger Linda Arvidsson. Welli är också namnet på Lindas älskade farmor som gick bort för 15 år sedan. – Jag bestämde mig för tio år sedan. Skulle jag någon gång öppna eget så skulle det heta något med Welli. Linda har många minnen från farmor i Gällstad. Inte bara gällande mat även om det är de minnena vi pratar mest om just den här dagen. Hon minns sin farmors köksträdgård, hennes kök och så skafferiet som man kunde gå in i. je dag, säger Linda. När det gäller bra mat så försöker hon i den mån det går att hitta ekologiska grönsaker. Och alla rotsaker köps lokalt från Reko-ring, som är handel med närproducerade livsmedel. – För mig är det jätteviktigt men jag märker att inte alla vill betala för det, säger hon. En av hennes menyer är helt reko, och alla övriga menyer går att få reko om så önskas. Det betyder helt ekologiska eller närodlade ”Det är så roligt att gå till jobbet” Linda Arvidsson produkter. Men de kostar också något mer än övriga menyer. – Jag tänker att det är bra med ett alterativ för dem som är medvetna och intresserade. Hennes egen privata mat är nästan alltid ekologisk. – Jag äter till exempel aldrig oekologiska grönsaker. Dels för att de ekologiska är godare och dels för att de ger mig en bättre hy. Hon har jobbat inom matbranschen sedan 1994. Ulricehamns sparbank. Hennes nystartade företag som catering, matlagningskvällar, affärsluncher till företag, pubkvällar och så hyr hon ut sig själv som kock till restauranger. – Det är det som är så kul med det här, att det är så olika. Och så är det en frihet att få vara sin egen, säger hon. Friheten att få styra sin egen tid uppskattar hon mycket, liksom alla kontakter med sina kunder. – Det är så roligt att gå till jobbet. Jag brinner verkligen för det här. Ylva Hideng ylva@stthuset.com Linda Arvidsson strör persilja över de snittar hon gjort åt en förenings kvällsaktivitet. Foto: Ylva Hideng Det händer mycket på Wellis. För två veckor sedan hade Linda pubkväll i lokalerna. Då samarbetade hon med företagsgrannen Marbäcks bryggeri. Tidigare fanns Sjögrens kök i lokalerna. Men från och med den 1 september har Linda Arvidsson tagit över och Sjörreds Skogsentreprenad AB Månstad Vårt team fi nns alltid redo att hjälpa er! Kontakt: Göran Petersson 070-643 55 83 • goran@sjorredsskog.se