Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Inför EU-valet
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Svensk Jakt testar: Jackor
Svensk Jakt Bäverjakt
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Vildsvinstroféer
Svensk Jakt Bilar för jakt och vardag
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Solens upp- och nedgång
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Vintradition sedan 1883 Bolla Le Poiane Amarone görs på det traditionella viset där druvorna torkas i tre månader och vinet lagras fyra år på fat. Smaken går åt mogna bär och plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Servera till en ostbricka eller smakrika rätter av kött och vilt. NACHOS MED SKARVKÖTT Nachosen blir mer vild om man byter köttfärs mot skarvkött, tipsar Michael Björklund. Perfekt för den som har frysen fylld med sjöfågelkött. 400 g skarvkött Preparera skarvköttet precis som i receptet till pizza, det vill säga förväll några gånger, och koka sedan färdigt tills köttet lossnar från benen. Ta upp ur kastrullen och plocka loss köttet från benen. Ostsås 2 dl mjölk 2 dl grädde 2 vitlöksklyftor 6 droppar tabasco 0,5 msk tomatpuré 50 g cheddarost 1 msk maizenamjöl Grovhacka vitlöken och fräs den i en kastrull i en klick smör. Tillsätt tomatpurén. Häll i grädde och mjölk. Red av ostsåsen med maizenamjöl. Salta och peppra. Smält ner osten. Mixa slutligen till en slät sås. Till servering Nachochips Rödlök 1 söt paprika, tärnad Riven ost Tärna paprikan, hacka löken och riv osten. Lägg nachochips, tärnad paprika, skivad rödlök och skarvkött i en ugnssäker form. Strö över riven ost och ringla över ostsås. Gratinera i 170 grader i tio minuter. SÅ TAR DU HAND OM SKARVEN PÅ RÄTT SÄTT 1. Ta ur direkt. Annars får köttet en frän doft. 2. Flå fågeln och ta ur bröst och lår. 3. Häng inte länge. Frys in köttet inom två dygn. 4. Vid tillagning: Förväll köttet 2–3 SVENSK JAKT Nr 5 2019 gånger. Förväller du – det vill säga kokar upp i vatten och häller bort kokvattnet – tre gånger har köttet ingen transmak alls. Vill du känna hur skarv verkligen smakar, förväll bara två gånger. Se fi lmen från vingården på www.bolla.vin WWW.DOMAINEWINES.SE 259 kr BOLLA LE POIANE AMARONE varunr. 70215. 15% vol. Finns på hyllan i din butik! Varannan förare som omkommer i singel - olyckor i trafi ken är alkoholpåverkad. 95
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt: Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt: Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt: Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt: Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt: Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt: Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt: Sydost
Svensk Jakt Regionalt: Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer