Buffé 1
Vicki & Nils BJUDER PÅ NYÅRSBUFFÉ Snart är det ny
år – igen! Häng med till New York och hem till stjärnkocken Nils Norén och hans fru Vicki som ringer in Getens år med en Nian Ye Fan, en traditionell kinesisk nyårsbuffé. Grönt, nyttigt och väldigt gott! Dessutom rätter som inte kostar skjortan. Av Eva Nyqvist Foto Paul Brissman N ils Norén har alltid varit intresserad av asiatisk mat, och sedan han träff ade sin Kinafödda fru, Vicki, har intresset och kunskapen både ökat och djupnat. – Asiatisk mat är idealisk bjudmat, säger Nils utan att titta upp från skärbrädan där han skurit tofu, grönsaker och frukt halva morgonen. – Allt kan skäras och förberedas i förväg och sedan tillagas i en wok eller panna på några minuter – det fi nns inga komplicerade steg och det är svårt att göra fel! Och det är också ett både nyttigt och ekonomiskt alternativ i vinterns kanske magraste månad! Det gäller bara att vara organiserad, metodisk och hålla isär ingredienserna – för det är mycket som ska strimlas, skivas och delas till en sjurättersbuff é. B U F F É 1 • 2015 9