Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
Nöjesnytt Helsingborg HELSINGBORGSFESTIVAL!
Nöjesnytt Helsingborg TREND
Nöjesnytt Helsingborg CITYPULS
Nöjesnytt Helsingborg VIMMEL
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Notiser Mustafa Cicek, restaurangchef Rafael Karo
l, kökschef TEATERKATTEN TILLBAKA I NY REGI! ägare som döpte om restaurangen till Restaurang Mento. När Mustafa Cicek nu tagit över vid rodret har Teaterkatten återfått sitt forna namn och invigningen 30 maj var välbesökt. E Mustafa Cicek är ett känt namn i branschen även om namnet kanske inte klingar bekant för alla helsingborgare. Uppvuxen i Uppsala har han jobbat i Sundsvall på bland annat Knausts Salonger och Hotell Södra Berget. Efter att ha satsat på andra branscher ett tag är han nu tillbaka i restaurangbranschen, denna gång i Helsingborg. – Jag har hela tiden sagt att om jag ska tillbaka till restaurangbranschen så ska det var till något riktigt fint och unikt. När jag fick nys om Teaterkatten kontaktade jag min systerson Conrad Göreli som ju är ett känt namn i branschen för helsingborgarna, berättar Mustafa Cicek själv. Conrad, som Nöjesnytt tidigare skrivit om i samband med Pub Norrebro, och kökschefen Rafael Karol är Mustafas närmaste medarbetare i det nya projektet. Även Rafael Karol är minst sagt erfaren i branschen. För helsingborgarna har han gjort sig ett namn som kökschef på bland annat Bara Vara, Oss Emellan och nu senast på Elite Hotel Mollberg. – Jag såg direkt potentialen med stället och att ta tillbaka namnet Teaterkatten, ett gammalt inarbetat varumärke, var en självklarhet. Med det följer också traditioner så med namnet tar vi också tillbaka “plankan” samt “filéfrossan” – våra torsdagar då gästerna själva kan plocka vilket kött de vill, berättar Mustafa. En titt på menyn visar att det i övrigt kommer att serveras en läcker blandning av skandinavisk mat och medelhavsmeny som kommer att bytas ut lite då och då. – Framförallt vill vi göra nya Teaterkatten till en träffpunkt för alla. Hit ska man kunna komma efter jobbet och bara ta ett glas vin eller en öl, kanske lite tapas eller något annat smått och gott. Vår meny är anpassad efter alla plånböcker, försäkrar Mustafa. – Vi satsar också på företagen genom catering och konferenser och vi har redan många bokningar ända in i september, fortsätter han. I september börjar också teatersäsongen och givetvis är samarbetet med teatern det viktigaste för Teaterkatten. Därför kommer man gemensamt att erbjuda biljetter med teater och mat kombinerat. – Till oss ska man kunna komma både före teatern, efter teatern och i pauserna. Därför kommer vi också att slå upp portarna till teaterfoajén och bygga en fast bar där, inga mobila arrangemang som det har varit tidigare. Allt kommer att vara klart när säsongen börjar, lovar Mustafa Cicek avslutningsvis. ■ TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN/WWW.LAZZEX.COM 70 | nöjesnytt n institution är tillbaka när nu Teaterkatten uppstår i ny regi. Den första restaurang Teaterkatten i Helsingborg går att spåra ända tillbaka till 1922. I drygt två decennier drevs Teaterkatten av Farouk Kino men för några år sedan lämnade han över till nya U Anette B Wiling är en av delägarna. SILLEN & MAKRILLEN I NY SKEPNAD nder sommaren snurrar en betydande del av Helsingborgs uteliv kring Gröningen, en rekreationsplats för både gammal och ung. Gröningen är egentligen hela kustområdet mellan Norra hamnens bostadsbebyggelse i söder och “Nya Kallis” i norr. Här finns badbryggor, sandstrand och inte minst stora härliga gräsytor där man kan träffas och umgås. Längst upp i norr finns skilda nakenbad med bastu, men det finns också ett utomhusgym, en basketplan, en minigolfbana och inte minst restaurangen Sillen & Makrillen. Årets upplaga av Sillen & Makrillen är dock inte sig lik från det vi har upplevt tidigare somrar. Det välbesökta tältprojektet är historia och istället möts man av panoramafönster och ett exklusivt möblemang som framkallar en känsla av “utomlands”. – Sillen & Makrillen är fortfarande en sommarrestaurang men det är inte omöjligt att vi kommer att ha öppet på vintern också, om vi får förfrågningar om det, säger Anette B Wiling som tillsammans med köksmästaren Daniel Göransson är några av delägarna i restaurangen. Restaurangen satsar mycket på fisk, skaldjur och den avslappnade miljö som kännetecknade den “gamla” Sillen & Makrillen. – Vår förhoppning är att alla ska fortsätta att komma hit precis som tidigare, önskar Anette som jobbat med det tidigare tältprojektet i 10 år. – Den nya lokalen har blivit fantastiskt fin, men den största förändringen för gästerna är kanske egentligen att vi numera har en bar. Så nu kan man bara komma förbi och ta en dricka eller en kopp kaffe. Det hade man ju i praktiken ingen möjlighet till tidigare eftersom det inte fanns någonstans att sätta sig med sin kopp, avslutar Anette B Wiling. ■ TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN/WWW.LAZZEX.COM
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg DIGILISTAN, RECENSIONER & FI
LMKOLL