Buffé 1
PUDRA FRAM EN SNÖIG KÄNSLA Florsocker är bra när
man vill skapa en snöig effekt. Rosmarinkvistar blir till små granar. Nästan vilken kaka som helst vinner på ett tunt lager till ett jämnt puderlager. Mysig middag med musslor KRYDDROSTADE KIKÄRTER Snacksiga ärter kryddade med vitlök, kanel och koriander. GER CA 3 DL 1 förp kokta kikärter (ca 380 g) 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk malen kanel 1 tsk malen koriander 1 krm chiliflakes salt olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. 3. Blanda 2 msk olja, vitlök, kryddor och 2 krm salt i en bunke. Tillsätt kikärterna och blanda ordentligt. 4. Sprid ut dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills de är krispiga. TÄNK UTANFÖR»SKÅLEN« Även om man inte bakar kakor är gamla – Det är kul att låta gästerna få varsin skål DUKA MED NATUREN Kvistar och grenar från skogen är ofta livfulla och vackra. dekoration på bordet. Och oftast bättre än snittblommor som skymmer sikten när man ska prata med varandra. För extra effekt kan kottar och blad sprayas med guldfärg. APPLE GINGER ZING Ingefära och äpple är smaker som gillar varandra. Snyggt serverat i martiniglas. GER 4 GLAS ¾ dl konc äppeljuice 5 dl ginger ale ½ dl färskpressad citronjuice 4 rosmarinkvistar florsocker och frysta lingon till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Ställ äppeljuice och ginger ale i frysen 1 timme före servering så dryckerna blir riktigt kalla och ginger alen blir lite isig. 2. Pudra rosmarinkvistarna 3. Fördela äppeljuice och citronjuice i 4 martiniglas. Fyll på med ginger ale. 4. Garnera med frysta lingon och rosmarinkvistarna. Tips! Pudra strax före servering det blir fuktigt. 12 BUFFÉ 11 • 2017