Buffé 1
PLÅT MED PATINA Använd gamla ugnsplåtar som brick
a eller fat. Ju slitnare desto vackrare är plåten. POMMES I MUGG Pommes är snyggt att lägga i portionsmuggar av papp eller balsaträ. Eller för den som är extra pysslig – gör egna strutar av t ex bakplåtspapper. GRATINERADE MUSSLOR MED PECORINO enkel att laga. Kör pommesen i ugnen först. FÖR 4 PERSONER 2 förp frysta förkokta blåmusslor (à 450 g) 1 riven vitlöksklyfta ½ dl hackad persilja 1 dl riven pecorino eller parmesan ¾ dl panko (asiatiskt ströbröd) salt olivolja majonnäs smaksatt med chiliflakes samt ugnspommes till servering UGNSPOMMES MED ÖRTER Egna pommes, fast ugnsrostade i stället för friterade. FÖR 4 PERSONER GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Tina musslorna. Ta bort ena skalhalvan och lägg musslorna på en plåt. 3. Blanda vitlök, ¾ dl olivolja, persilja, ost och 1 krm salt. Klicka blandningen på musslorna. Strö på panko och gratinera högt upp i ugnen ca 10 minuter, tills de fått lite färg. 4. Servera musslorna med chilimajonnäs och ugnspommes. 900 g mjölig potatis 1 tsk torkad timjan eller rosmarin olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Tvätta och skär potatisen i grova stavar och lägg på en bakpappersklädd plåt. 3. Blanda runt med 3 msk olja, 4. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter. Rör om då och då. BUFFÉ 11 • 2017 13 För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e.