Buffé 1
BEFRIANDE UDDA att köpa
för en billig peng på loppis. Kanske inte sex av samma sort, men vad gör det? Det är ju så mycket charmigare med några olika. Till desserter är det bra om glasen är lite vidare. Tiramisu med saffran & apelsin. Recept på ica.se/buffe. DUKA MED MATEN Garnera med bufféns råvaror, t ex resten av pumpan, ett knippe betor eller grönkålsblad. Liselotte tar också gärna in köksredskapen i smör i, och en kakform blir till en brödskål. APELSINMARINERAD FETAOST Några få strimlor apelsinskal ger mycket smak till fetaosten. FÖR 4 PERSONER 150 g fetaost 1 ekologisk apelsin 1 vitlöksklyfta 1 lagerblad 1 tsk rosépeppar 2 dl olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Bryt osten i grova bitar och lägg den i en burk. 2. Tvätta apelsinen väl och skär ett par långa tunna skalstrimlor med potatisskalare och lägg i burken. 3. Skala och skiva vitlöken. Lägg i burken tillsammans med lagerblad och rosépeppar. 4. Häll på oljan. Låt osten marinera över natten. 5. Häll på oljan. Låt osten marinera över natten. RÖDBETSYOGHURT MED PEPPARROT Den färgstarka röran är god tillsammans med fetaosten. Och med en bit bröd. FÖR 4 PERSONER 2 färska rödbetor (ca 150 g) 1–2 msk riven pepparrot 2 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 tsk flytande honung salt GÖR SÅ HÄR: 1. 2. Blanda rivet med pepparrot, yoghurt, honung och ½ tsk salt. BUFFÉ 11 • 2017 15