Buffé 1
halvfabrikatslyx Låt oss ge halvfabrikaten en rik
tig chans. De är inte så tokiga som man kan tro. Snarare kan de vara en god hjälp i livspusslet med jobb, barn, träning och hundar som behöver sin dagliga kvällspromenad. En färdig soppa tar bara några minuter att värma upp och blir genast roligare med spännande toppingar. Färdiga rotfruktschips, till exempel, och kryddig smörgåskrasse. Halvfabrikat förenklar, inget snack om saken. Dessutom kan de göras riktigt lyxiga, till både vardag och helg. VEGOKEBAB, RÖDKÅLSKRISP & POMMES Gör en egen vegetarisk kebabtallrik hemma. FÖR 4 PERSONER Hemlagad kebabtallrik 34 BUFFÉ 11 • 2017 1 förp pulled oumph (280 g) 400 g frysta pommes frites 300 g rödkål 2 dl gräddfil 1 riven vitlöksklyfta ½ –1 msk srirachasås olivolja salt koriander till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Tillaga pommes fritesen i ugnen enligt anvisning på förpackningen. 2. Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Massera rödkålen med 2 msk olja och ½ tsk salt tills den mjuknar. 3. 1 krm salt. 4. Stek oumphen enligt anvisning på förpackningen. 5. Servera oumphen med pommes frites, rödkål, vitlökssås och srirachasås. Toppa med koriander. FÖR ALLA Gör glutenfri: kontrollera innehållet i oumph. Gör laktosfri: kontrollera Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i eller Sour supreme. Gör äggfri: kontrollera innehållet i oumph.