STT 1
18 Runt Åsunden - bilaga som medföljer STT Vecka
22 onsdag 27 maj 2015 ÅSUNDEN På tu man hand, med barn eller hela kompisgänget – picknick passar alla. Runt Åsunden fi nns fl era ljuvliga platser för mat eller fi ka ute i det fria. Med närhet till bad, lek eller naturupplevelser och med sjön som närmsta granne. Packa picknick-korgen och njut av att äta ute! Men glöm inte att plocka upp skräpet efter dig. Åsunden - perfekt fö HOFSNÄS NATURNÄRA MELLAN SJÖAR Utmed den vackra vägen mellan Torpa och Hofsnäs fi nns fl era picknickplatser, med närhet till både skyddad natur och sagolika sjövyer. RUDE KULLE RUM MED UTSIKT Utanför Tvärred ligger picknick-platsen med bästa utsikten. En liten stig leder hit från parkeringen. Här fi nns bord med naturkänsla och inte minst en vidunderlig utsikt över Åsunden. ALENÄSETS BADPLATS MED PLATS FÖR MÅNGA Alenäsets badplats ligger i Marbäck. Här fi nns fl era picknickbord uppställda som ett långbord – under tak! Det fi nns också grill, en mindre lekplats och en populär badplats. Linda och Daniel Elofsson med barnen Melvin, Meja och Molly uppskatt ar förstås en picknickplats med närhet till lek. I Ulricaparken vid Stureb Tips till picknickkorgen EN BRA BAS PASTASALLAD 6-8 personer 500 gram pasta 1 ask körsbärstomater 1 påse färdig blandsallad 2 avokado 1 burk fetaost i olja 5-6 soltorkade tomater Koka pastan, spola med kallt vatten. Halvera tomaterna. Tärna avo kadon och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda allt utom osten i en skål eller bunke med lock. Tillsätt fetaosten och ringla gärna lite olja från fetaostburken över salladen. Blanda. Sås: Blanda 2 dl creme fraiche med något av följande: • 2-3 msk mango chutney • 1 msk majonnäs och 1-2 msk chilisås • 2-3 msk sweet chilisås GOTT TILLTUGG MARINERADE KYCKLINGBEN ca 8 st 1 kg tinade kycklingben 2 msk olivolja En halv burk, 200 – 250 gram, färdig BBQ-sås med smak av chipotle chili. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form. Blanda olja och BBQ-sås. Pensla rikligt med sås på kycklingbenen någon timme innan de ska stekas. Stek dem sedan i ugn i ca 20-25 minuter på 200-225°C tills benen är helt tillagade. Vänd kycklingbenen ett par gånger under tiden och pensla på mer sås vid varje vändning. Inför picknicken, linda gärna lite folie runt varje ben. VEGGO-ALTERNATIV WRAPS MED GETOST OCH PESTODRESSING 4 stycken 4 stora tortillabröd 1 röd paprika Ett par nävar ruccolasallad (1/2 påse) 1 liten rödlök 200 gram chèvre (getost) 1 dl creme fraiche 2 msk röd pesto Strimla paprika och rödlök. Lägg ruccolasalla paprika och rödlök ovanpå. Klicka över chèv och röd pesto till en sås. Ringla lite sås över a bröden till wraps. Linda gärna in dem i smö band eller snöre om.