Maxiköket broschyr 1
Maxiköket tipsar v 31 Svinntips! Spara kräftskale
n! Koka med vatten så det precis täcker i ca 15 min på hög värme utan lock. Sila av Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad Västerbottensostpaj 1 paj (à 265 g) ICA färsk Västerbottensostpaj 200 g färska kantareller 1 msk neutral rapsolja 2 msk smör 1/2 tsk salt 20 g färsk dill Trädgårdssallad 2 okokta gulbetor, tvättade 1/2 citron 65 g röd mangold 125 g blåbär 1 msk olivolja 2 krm salt Till servering 1 baguette 1 hink (à 500 g) ICA små havskräftor 1 förp (à 230 ml) Lohmanders aioli 2. buljongen. Koka ner till att 1 ½ dl vätska kvarstår. 4 portioner Medel Tillagningstid: 20 minuter 1. Västerbottensostpaj: Värm pajen enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och riv kantarellerna i mindre bitar (ta undan några bitar eller små kantareller till servering). Stek kantarellerna i oljan i en stekpanna i 2 minuter, eller tills vätskan dunstat. Tillsätt smöret och stek i ytterligare 2 minuter tills kantarellerna är gyllene och krispiga. Smaksätt med salt. Toppa pajen med både stekta och färska kantarellerna samt dillvippor. 3. 4. 5. 6. Trädgårdssallad: Ansa och tvätta betorna. Hyvla dem i tunna skivor på mandolin och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter. Riv yttersta citronskalet från citronen och pressa ur saften. Häll av betorna och blanda dem med mangold, blåbär, citronskal, citronsaft, olivolja och salt till en sallad. Till servering: Servera kräftorna med paj, sallad, sås och bröd.