Nöjesnytt Helsingborg 1
BUBBLANDE TAKEOVER PÅ NELLY’S FOOD ETC Det är one
kligen mycket som inte blir som man tänkt sig den här sommaren. Många människor har fått tänka om rejält kring semesterplanerna, och ändrade planer leder ofta till besvikelse. Som tur är finns det drivna personer som ser till att Helsingborg kan fortsätta vara en riktigt härlig sommarstad trots den rådande pandemin, vilket gör det mycket lättare för oss andra att stanna på hemmaplan och njuta av semestern. text: Alexandra Lundbladh foto: Marta Streng På Radisson Blu Metropol Hotel kommer kroglegendaren Hans Bihl, 52, att ta över baren hela sommaren, och gästerna kan vänta sig ett helt nytt koncept under namnet Nelly’s Cocktail & Champagne by Hans Bihl. Den ursprungliga planen var att Hans tillsammans med den skånske kocken Daniel Müllern skulle göra en helsatsning i restaurang och bar, men de planerna har fått läggas på is fram till hösten. Vi ringer upp Hans Bihl i början av juni för att ta reda på vad vi kan förvänta oss i sommar. — Det här är något som vuxit fram under våren. I pandemin och den tiden vi är så är det väldigt svårt att veta vad som finns på andra sidan av krönet, men vi har en grym arbetsgrupp, det börjar ta form och det känns superkul att vara med och driva det här konceptet. Helsingborg känns som en stad man vill vara i på sommaren. Det är extremt krogtätt, vi har den här rivieran. Det finns så otroligt många möjligheter. Sedan tror jag att det alltid finns möjligheter för någon som kanske sticker ut lite och gör på sitt sätt. Hans svarar flyktigt på frågan om han själv är någon som sticker ut, men hans cv talar för sig själv. — Jag har jobbat väldigt mycket med barer och koncept, och utbildat en stor del av bareliten i Stockholm via mina YHutbildningar som jag drev i sju år. Det ledde till att jag blev kreativ ledare på Restaurangakademien i Stockholm under en sväng. Strax innan covid-19 slog till i världen befann sig Hans i London och gick WSET level 3 award in Spirits (Wine & Spirits Educations Trusts) utbildning för att nå steg tre som sprit-sommelier. För någon som inte är särskilt insatt i krogbranschen säger det kanske inte mycket, men faktum är att Hans Bihl är en av 50-talet personer i Europa som genomfört utbildningen. På grund av coronaläget görs min intervju med Hans Bihl över videosamtal, vilket är synd eftersom Hans känns som någon man vill prata med länge i en stökig bar. Han pratar engagerat, sticker gärna iväg i spännande sidospår och radar upp erfarenheter som få hinner skaffa sig under en livstid. Det blir helt klart spännande att se vad en person som Hans kan lyckas med i Helsingborg som verkligen är en optimal sommarstad. Hur ska ni göra för att lyckas på Nelly’s i sommar? — Vår tanke är att det ska vara lättåtkomligt och kännas professionellt men samtidigt personligt. Det är viktigt att ha grym leverans och att man kan känna viben av ett hotell, att det finns en exklusiv touch. Jag gillar uttrycket att skapa “ett skönt häng”, det ska kännas naturligt att komma hit och hänga. Vi är till för både gästerna på hotellet och för helsingborgare som vill komma hit och hänga. Hans fortsätter: — Om man jobbar med barer och koncept så försöker man se på grunden och tänka på vad som utmärker en bra bar, och ibland tycker jag att folk ser fel saker. Det handlar inte om vem som gör svårast drinkar. Om man tittar på vad som utmärker världens bästa barer är det att de har en otroligt hög lägstanivå i alla lägen och är sjukt bra på the basics. När man beställer en Dry martini eller Whiskey sour så är det top 14 | nöjesnytt