Buffé 1
PAPPARDELLE MED KALLRÖKT LAX, RICOTTA & ÄGG Snabb
lagad pastarätt med samspelta smaker. FÖR 4 PERSONER 300 g pasta (gärna pappardelle) 1 dl finhackad bladpersilja 300 g kallrökt lax i skivor 1 burk ricotta (250 g) 4 äggulor finrivet skal av ½ citron olivolja flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. 2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med persiljan och 2 msk olja. 3. Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med lax, ricotta och äggulor. Strö över citronskal och fl ingsalt och mal över peppar. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Gör laktosfri: välj laktosfri färskost. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning. Gör äggfri: välj äggfri pasta och uteslut äggulorna. vårgrönt Caroline lagar Smygstarta våren i köket! Laga ingefärskyckling med klorofylligt grön kokosdressing, snabb pasta med kallrökt lax eller myntaspetsad torskrygg med brynt löksmör. Av Caroline Dafgård Widnersson Foto Lennart Weibull Tips! Den ljuvliga kokosdressingen är användbar till mycket. Dubbla satsen och blanda det som inte går åt till kycklingen med tunt hyvlad fänkål till en god coleslaw. Mumsigt till hemgjorda fi sh nuggets eller färdiga fi skpinnar med basmatieller jasminris. 34 B UFFÉ 3 • 2016