Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundservice:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktörer: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se, Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Receptansvarig: Sofi a Nilsson, sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Henrica Dieden Bark Webbredaktör: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAkort. Mer info på ica.se. Nästa nummer kommer 20 april Ut & njut Vårsolen lockar till ett stopp på båtskrotsfi ket med vattnet kluckande utanför. Till vårens fester bjuder vi på skönt plock. Enkel mat som passar bra när umgänget står i centrum. Och så går vi på en »dejlig« foodwalk i ett vårigt Köpenhamn. Vårfräsch räksmörgås. Möt våren i Köpenhamn. Lunch på Fiskebaren. Klimatsmart goding Den 19 mars infaller Earth Hour. Släck lyset mellan 20.30 och 21.30 och var med i världens största miljömanifestation. Tänd i stället ett ljus och ät en bakelse! Recept Leila Lindholm Foto David Loft us SILKY VEGAN CHOCOLATE MOUSSE PIE Årets Earth Hour-bakelse är en paj med krispig nötbotten och len chokladmousse. Den är lika sagolikt god som klimatsmart, menar skaparen Leila Lindholm. GER CA 10 BITAR 175 g skalade, rostade hasselnötter 120 g urkärnade dadlar CHOKLADMOUSSE 4 mogna avokador 2–3 msk kakao ½ tsk vaniljpulver ¾ dl agavesirap flingsalt hyvlad mörk choklad till garnering FÖR ALLA Se ica.se/buff e Vinn 300 kronor i matpengar! 2. Äggvita börjar stelna vid A. Beirut B. Bagdad C. Berlin A. 68 grader B. 70 grader C. 63 grader FEBRUARINUMRETS RÄTTA RAD: 1C, 2B, 3A, 4C, 5C 3. Bakteriekulturen i kombucha A. Scopy B. Scoby C. Scody 50 VINNARE Gör så här: Tävla på ica.se/buff e, mejla svarsraden till tavling.buff e@otw.se eller skriv ner den på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm – senast den 30 mars. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 20 april. 1. Roy Fares växte upp i 4. Ger gul färg i »golden milk« A. Saff ran B. Gurkmeja C. Currypulver GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa hasselnötter och dadlar fi nt i en matberedare. 2. Tryck ut massan i pajform klädd med plastfolie, ca 22 cm i diameter. 3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. 4. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och 1 krm fl ingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet med moussen. 5. Garnera pajen med hyvlad mörk choklad. 5. Då drar cykelmomentet igång A. 21 april B. 1 april C. 11 april till sist... B UFFÉ 3 • 2016 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 Läs mer om Earth Hour och årets tema på wwf.se./earthhour. smörgåstårta läckra lager Fira vårens alla kalas med en konstnärligt garnerad smörgåstårta. Innanför de spirande skotten gömmer sig tre smakfulla fyllningar. Recept Sofi a Nilsson Foto Lennart Weibull 24 B UFFÉ 3 • 2016 2016-02-22 16:10 Recept Sofi a Nilsson Styling Caroline Dafgård Widnersson Foto Lennart Weibull