Buffé 1
BAKAT AVOKADOÄGG MED LAX & CHILI Avokado med ägg
och lax är en utmärkt brunchrätt. KYCKLINGSPETT MED DRAGONMAJONNÄS Kycklingspett är alltid bra att ha på en buff é. Här med härlig dragonmajonnäs att dippa i. FÖR 6 PERSONER FÖR 6 PERSONER 3 mogna avokador 6 äggulor 100 g kallrökt lax i skivor 2 krm chiliflakes 2 msk hackad koriander flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut 2 matskedar av köttet från varje avokadohalva. 3. Skär bort en tunn skiva på botten av avokadon så den står stadigt. Ställ i en ugnssäker form. 4. Dela laxskivorna om de är stora och lägg i de urgröpta avokadorna. Knäck försiktigt i äggulorna. 5. Ställ in i mitten av ugnen 12–14 minuter, tills äggulan börjar »stanna«, men den ska fortfarande vara lite rinnig. 6. Strö över chilifl akes, koriander, fl ingsalt och svartpeppar. 400 g kycklinglårfilé 1 tsk torkad dragon 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin salt, flingsalt, nymalen svartpeppar DRAGONMAJONNÄS 2 dl majonnäs 1 dl hackad färsk dragon 1 msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa ihop alla ingredienser till majonnäsen. Krydda med 1 krm salt. 2. Skär varje kycklinglårfi lé i 6 små bitar. Lägg i en bunke och blanda med ½ tsk salt, 2 krm peppar och de torkade örterna. 3. Trä kycklingen på 12 små blötlagda spett. 4. Stek/grilla spetten på medelvärme ca 10 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är klar. 5. Servera med dragonmajonnäsen. 500 g grön sparris 2 skivor vitt bröd (ca 50 g) 1 riven vitlöksklyfta 1 dl hackade blandade örter (t ex basilika, timjan och persilja) ½ dl finriven parmesan olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Smula brödet. 2. Stek brödsmulorna krispiga i lite olja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och låt steka ytterligare någon minut. 3. Lyft upp smulorna och lägg på ett fat. Låt svalna. Blanda med örter och parmesan. 4. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. 5. Grilla eller stek sparrisen i lite olivolja 3–4 minuter runt om. Salta lätt. 6. Lägg sparrisen på ett fat. Strö över brödsmulet vid servering. STEKT SPARRIS MED ÖRTPANGRATTATO Salt och krispig topping till sparrisen. FÖR 6 PERSONER Avokadonjutning nns vid respektive recept på ica.se/buff e fi För alla B UFFÉ 3 • 2016 9