Nöjesnytt Jönköping 1
NOTISER NYTT PÅ RED LION R STATIONEN RESTAURANG &
SPORTBAR I HABO I Habo öppnades för några veckor sedan en ny och efterlängtad restaurang, något att tacka ägaren Arre Younan för som driver Stationen tillsammans med sin mor och bror. Arre har många års erfarenhet inom restaurangbranschen och har själv bott i Habo under flera år och känner därför till orten väl. – Efterfrågan på en renodlad restaurang här i Habo har varit stor från både kommunen, företag och privatpersoner. Kommuninvånarna här ska inte behöva känna att de alltid måste åka in till Jönköping. Därför känns det riktigt kul att nu äntligen vara i gång och hittills har allt gått jättebra, säger Arre. Konceptet är helt enkelt en komplett restaurang som erbjuder lunch, after work, sportbar, pizzeria och à la carte. Allt under samma tak men i olika delar av restaurangen, just för att det ska finnas något för alla. – Jag vill att det här ska kännas lite som en samlingsplats. Att man ska kunna komma hit med tjej- eller killgänget, sin partner, ha ett litet event, fest eller egentligen vad som. Alla ska känna att de kan komma hit och umgås med folk, ha kul och äta riktigt bra mat, fortsätter Arre. Med sin erfarenhet av restaurangbranschen är Arre väl medveten om vad som krävs för att Stationen ska bli så bra som möjligt. Siktet just nu är att ta sig in i White Guide. –Vi jobbar stenhårt för att hålla riktigt bra service, ha kompentent personal och att servera god mat gjord på riktigt bra råvaror, säger Arre. Förutom allt detta är det också alltid någon form av underhållning på helgerna. Allt från trubadurer, dj:s och pianister, till annan livemusik och även quiz under fredagens after work. – Hittills har det varit väldigt uppskattat, något som är riktigt roligt att se och det är även så jag hoppas att det kommer fortsätta, säger en positiv Arre. ■ TEXT: MELINDA KÅREMALM EDDA MAGNASON E TILL JÖNKÖPING dda Magnason gjorde 2013 succé i rollen som Monica Zetterlund i filmen Monica Z. En film som hyllats av såväl kritiker som publik och med sina över 500 000 biobesökare blev den 2013 års mest sedda film i Sverige. Bakom skådespelardebuten gömmer sig en av Sveriges vackraste röster och mest begåvade låtskrivare. Artisten Edda Magnason är dock ingen debutant när det kommer till musik utan har spelat och skrivit musik sedan barnsben. Hon rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop, R&B, soul och klassiskt. Edda albumdebuterade som soloartist 2010 och släppte redan året efter uppföljaren "Goods" som också den hyllades av en enig kritikerkår. Nya albumet "Woman Travels Alone" är Eddas mest lättillgängliga hittills. Här finns tydliga, tilltalande melodier och textfraser som inte behöver många varv för att fastna i lyssnarens huvud. Gamla fans behöver dock inte frukta. Magin är kvar. Här finns minst lika mycket uppfinningsrikedom och egensinne som på tidigare album. Edda själv tänker varken i termer som originalitet eller kommersiell gångbarhet när hon skapar, utan konstaterar enkelt att man "förhoppningsvis blir lite bättre på det man gör". – Jag får ibland frågan hur jag vill genrebeteckna min musik. I mina öron är det sånger – låtar – som är ungefär tre minuter långa och har texter på engelska. Det vill säga pop, även om den inte liknar den pop som oftast hörs på gymmet... Fast jag har några låtar på denna skivan som passar att gympa till så vem vet. Edda Magnason kommer till Kulturhuset Spira i Jönköping den 24 januari. ■ FOTO: UNITED STAGE ed Lion är en av Jönköpings mest uppskattade restauranger och har funnits på Östra Storgatan sedan många år tillbaka. År 2011 togs restaurangen över av Moris Shamoun som sedan dess utvecklat Red Lion till en fullfjädrad restaurang med sportbar och pub. – Jag ville från första början att Red Lion skulle utvecklas och bli till något större, berättar Moris. Idag kan vi ta emot 200 gäster på entréplan och övervåning. Moris vill att restaurangen ska kännas hemtrevlig, ha en härlig stämning och att varje gäst ska känna sig välkommen. Hela Jönköping är målgruppen och maten varierar från husmanskost till amerikanskt och italienskt, allt för att passa alla smaker. Restaurangens stora övervåning går att abonnera för såväl företagsfester som födelsedagspartyn. Nytt för i år att Red Lion kommer att sätta igång med ett nytt After Work-koncept på onsdagar där buffén kommer att få ett nytt tema varje vecka. Det kommer även att anordnas quiz och trubadurunderhållning i samband med After Worken på onsdagskvällarna så småningom. Nu i december är det även julbord på fredags-After Worken. – Vi vill att folk ska komma hit och ha kul, avslutar Moris leende. Det viktigaste är att våra gäster trivs hos oss och att de tycker att vi erbjuder ett restaurangkoncept som passar dem vilken dag som helst i veckan. ■ TEXT: LINDA LUNDSTRÖM 78 | nöjesnytt