Café&Convenience folder 1
Bolla upp med trendiga Oat bites Precis som raw-f
ood är Oat bites både nyttiga och trendiga, dessutom enkla och billiga att göra. Så nu kan du servera läckra och lönsamma alternativ till frukosten, fikat eller mellanmålet. Oat bites är även lätta att anpassa för olika tillfällen; gör mindre söta på morgonen och mer söta på eftermiddagen. Prova dig fram och sätt din egen prägel! GRUNDRECEPT OAT BITES Ger 25-30 bollar 6 dl Axa Havregryn 1 dl GoGreen Havredryck 24 st Färska dadlar 1 dl Kallpressad kokosolja + NYA GODA SMAKSÄTTNINGAR Lime & blåbär Blanda i skal från två lime och rulla i blåbärspulver. Aprikos & ingefära Någon smaksättning, se våra smaksättningsförslag Mixa allt med en bra mixer, så det blir en nästintill jämn smet. TIPS! • Det går bra att använda glutenfria havregryn eller proteinhavregryn istället för vanliga om du önskar. • Vill du ha lite mer mättande bollar tillsätt en proteinboost i form av 1 msk GoGreen Hampafrön och kalla den för proteinboll. Byt ut 12 dadlar mot 12 torkade aprikoser och smaksätt med 2 tsk färskriven ingefära. Rulla i finhackad mandel. Snickers Byt ut kokosoljan i grundreceptet mot crunchy jordnötssmör och rulla i kakao. Kardemumma & kokos Blanda i 2 tsk stött kardemumma och rulla i rostad riven kokos. Hallon & lakrits Blanda i 1 dl mosade färska hallon, 1 dl extra havregryn och rulla bollarna i lakritspulver. NYTTIGT ATT VETA! • Oat bites är helt fria från tillsatt socker, gluten, laktos och är helt veganska. De är därmed ett väldigt bra alternativ att erbjuda gäster som av olika anledningar letar efter alternativ till det traditionella utbudet. • Smeten eller de färdigrullade bollarna håller sig fräscha i kylen i upp till en vecka om de är väl inplastade. • De serveras godast rumstempererade så det är bra om det inte är för kallt i kyldisken. • Gör en stor sats av grund receptet och därefter olika varianter med de olika smak sättningarna och toppings.