Loading...
Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Sida 4
Kollega Sida 5
Kollega Sida 6
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Sida 15
Kollega Sida 16
Kollega Sida 17
Kollega Sida 18
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Sida 21
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Sida 24
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Sida 32
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Sida 36
Kollega Sida 37
Kollega Sida 38
Kollega Sida 39
Kollega Sida 40
Kollega Sida 41
Kollega Sida 42
Kollega Sida 43 ÅSASMAT redaktör: Åsa Frisk, asa.f
risk@ kollega.se Festlig buffémat enkelt Spenat och fetarutor har bra GI-värde enligt nya kokboken »Ulrikas bästa GI-mat« . Att bjuda många på mat behö- ver inte vara svårt om man bara lagar rätter som kan förberedas långt innan. I boken ”Ulrikas bästa GI-mat” fi nns tips på tre olika sorters buff éer; svensk buff é med bland annat lax och potatis- sallad, grekisk buff é med nötspett och squashbiff ar och asiatisk buff é med nudelsallad och kyck- lingspett. Spenat- och fetarutor 10 portioner, ugn 200 grader 1 paket fryst fi lodeg, 50 g smält smör Fyllning: 500 g fryst bladspenat ett knippe salladslök 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 150 g fetaost ½ dl hackad bladpersilja salt och svartpeppar 3 ägg Tina fi lodegen. Smörj en långpanna och klä formen med ett lager. Låt degen gå över kanten så att du kan vika upp efter att fyllningen lagts på. Pensla med smält smör och lägg på ytterligare två lager av fi lodeg. Tina blad- spenaten och krama ur vätskan. Finhacka salladslök, rödlök och vitlök och stek med olivolja tills löken fått färg. Tillsätt spenat och stek någon minut. Smula fetaost och bladpersilja över och ta av stekpannan från värmen. Smaka av med salt och peppar. Knäck äggen i pannan och blanda om försiktigt. Fördela blandningen och lägg över tre lager av fi lodeg med smält smör på samma sätt som tidigare. Vik upp kanterna så att det blir som ett paket och pensla med smält smör på toppen. Grädda plåten i 30–40 minuter. Låt svalna och skär ut lagom stora rutor. De kan ätas ljumma eller kalla. ÅSA FRISK Läs mer på www. kollega.se om hur man enkelt beräknar mängden mat på buff ébordet. Vinn boken Tipsa om recept som går att förbereda. Mejla tavling@kollega.se eller skriv till Åsa Frisk, Kollega, 105 32 Stockholm senast 2 juni. Förutom »Ulrikas bästa GI-mat« lottar vi ut salladsbesticken i trä från www.oilvinegar.com. MALTE DANIELSSON 2 vitlöksklyftor fått f Tillsätt spen stek någon m Smula fetaos och bladpersil 2 bä sal från 5-08 KOLLEGA 43 43koll05.indd 4343koll05.indd 432008-04-29 12:44:502008-04-29 12:44:50
Kollega Sida 44
Kollega Sida 45
Kollega Sida 46
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Sida 56
Kollega Sida 57
Kollega Sida 58
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68
Kollega Sida 69
Kollega Sida 70
Kollega Sida 71
Kollega Sida 72
Kollega Sida 73
Kollega Sida 74
Kollega Sida 75
Kollega Sida 76