Nöjesnytt Jönköping 1
dornacci De flesta känner antagligen till att Dor
nacci finns på Asecs. Men sedan i somras finns den populära, renodlade, italienska restaurangen även på Västra Storgatan i Jönköping city. Dornaccis ägare, Hamid Roshandel, drev tidigare Copperfield´s i samma lokal. Men under pandemin bestämde man sig för att lägga ner Copperfield´s och satsa på ett annat koncept. – Dornacci på Asecs går väldigt bra och jag hade redan funderat på att expandera och öppna fler restauranger, både i city och i andra städer. Visst fanns det en osäkerhet att lägga ner Copperfield´s då det var väldigt populärt, framförallt med karaoken, men när väl beslutet var taget att lägga ner och byta koncept kändes det helt rätt med Dornacci, säger Hamid Roshandel. Under sex månader stängde man ner och lokalen renoverades. Barkänslan är borta men mysfaktorn är desto högre. Mixade materialval, dämpad belysning, jordnära toner och skön musik gör Dornacci till en riktigt mysig restaurang. STARKT KONCEPT MED BRETT UTBUD Trots att restaurangen öppnade mitt under pandemin så kände ändå Hamid styrkan i Dornaccis koncept. – Det är en renodlad italiensk restaurang med stor bredd och bra priser. Vi har något för alla i sällskapet och all mat är lagad på bra råvaror. Vi har även fullständiga rättigheter och från och med oktober har vi inte bara lunch och à la carte, utan också after work. Utbudet visar verkligen att det finns något för alla! Här finns pasta, pizza, sallader, risotto och bakad potatis. Det finns vegetariska, laktosfria och glutenfria alternativ och pizzorna är gjorde på ekologiska bottnar. Vad sägs dessutom om ett lunchutbud på upp emot 30 rätter? För den som vill ha ett säkert kort tipsar Hamid om den populära rätten Carbonara, men också en av hans egna favoriter: Filetto con verdure e peperoncino, som är en pasta med oxfilé, pesto och grönsaker. DRIVKRAFTEN LIGGER I MATEN Hamid har jobbat inom restaurangbranschen i över 30 år och drivit flera välkända restauranger i Jönköping. – När jag började jobba inom restaurangbranschen var det spännande och roligt med alla människor man träffar. Det är såklart fortfarande roligt, men nu är det främst maten som driver mig. Att skapa något nytt och hitta nya spännande smaker. Jag vill att våra kunder ska känna att det är en upplevelse att komma hit. Med släppta restriktioner är restaurangbranschen redo att blomstra igen och då står Hamid och hela personalstyrkan på Dornacci redo. – Jag tycker att alla branscher som haft det tufft under pandemin förtjänar att komma tillbaka och jag hoppas på en bra tillväxt och att hösten blir en succé, avslutar Hamid förväntansfullt. TEXT & FOTO: MELINDA KÅREMALM