Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
PANNKAKOR SPENATPANNKAKA MED PESTO OCH AVOKADO 4
PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 65 g färsk spenat 2 ägg 2 dl vetemjöl 2 ½ dl mjölk ½ tsk salt neutral rapsolja svartpeppar Topping 2 skivade avokador 2 dl matyoghurt (10 %) 4 msk pesto 65 g mâchesallad GÖR SÅ HÄR 1. Mixa spenat, ägg, vetemjöl, mjölk och salt. Stek pannkakor i olja på medelvärme. 2. Toppa med avokado, yoghurt, pesto, sallad och peppar. TIPS! Alternativa toppings: kallrökt lax, crème fraiche, riven pepparrot och dill eller hummus, fetaost, solroskärnor, koriander och citronzest. KIKÄRTSPANNKAKA MED CHÈVRE OCH VALNÖTTER 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 3 dl kikärtsmjöl 3 msk olivolja salt, svartpeppar Topping 1 dl valnötter 2 msk honung 10 rädisor 2 dl crème fraiche 200 g chèvre 1 kruka basilika 1 ask smörgåskrasse GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop kikärtsmjöl, 3 dl vatten, olja och ½ tsk salt. Låt stå 20 minuter. 2. Topping: Rosta valnötterna i en torr stekpanna och ringla över honungen. Ta från värmen. Skiva rädisorna tunt. 3. Stek 4 stora eller 8 mindre pannkakor i olja på medelvärme ca 2–3 minuter per sida. 4. Toppa pannkakorna med crème fraiche, smulad chèvre, valnötter, rädisor, basilika, krasse och peppar. 30 BUFFÉ #04/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta