Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff MATNYTTIGT Fräscht och frasigt! Under vinjetten Matnyttigt bjuder vi tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge på lite nyttigare matinspiration. Ännu fler hälsosamma tips hittar du på buffe.se FRÖPANERAD FISH TACO MED JALAPEÑOMAJONNÄS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g vit fisk, t ex kolja, sej eller gös 2 dl majonnäs 1–2 tsk grön tabasco eller jalapeño-chilisås 2 tsk färskpressad citronjuice 1 uppvispat ägg 1 tunt skivad silverlök ½ dl gari (inlagd ingefära) salt salladsblad, koriander och limeklyftor till servering Fröpanering ½ dl chia- eller vallmofrön 1 dl mixade solros- eller pumpakärnor ½ dl mandelmjöl eller ströbröd 1 msk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Fröpanering: Rör ihop alla ingredienser. 2. Rör ihop majonnäs, tabasco, citronjuice och 1 krm salt. 3. Sätt ugnen på 250 °C. Skär fisken i ca 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med 1 tsk salt runt om. Vänd fisken i ägg och sedan i fröpaneringen. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen 5–10 minuter, vänd efter halva tiden. TIPS! Servera gärna tillsammans med kokt ris för en matigare variant. Hetta, krispighet, syra och fräschör är vad som krävs för att få smaklökarna att jubla. Ta fish tacon till en ny, lite nyttigare nivå! 4. Servera fisken i salladsbladen med silverlök, gari, koriander, jalapeñomajonnäs och limeklyftor. 3 ANLEDNINGAR ATT ÄTA VIT FISK FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge – Källa till vitamin D – Rik på selen, jod och vitamin B12 – Högt proteininnehåll som behövs för att bibehålla en stark muskelmassa. 35 BUFFÉ #04/2021 RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta