Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
TREND Hemgjord pasta Mat och matriarker YOUTUBE:
PASTA GRANNIES EN HYLLNING TILL en äldre generation kvinnor och traditionellt pastahantverk. Vad som 2014 började som en liten Youtubekanal har idag utvecklats vidare till ett hypat Instagram-konto och en prisad bok med titeln Pasta Grannies: The official cookbook. Under parollen Pasta Grannies reser brittiska Vicky Bennison kors och tvärs genom Italien för att möta nonni (italienska för mor- och farföräldrar) och lära sig mer om äkta, handgjord pasta. Hjärtliga porträtt och matglädje i dess renaste form! ”Kärlek och några få ingredienser är allt som behövs för att göra din egen perfekta pastadeg.” – Den brittiske kocken Jamie Oliver Se steg för steg hur du gör egen pasta på buffe.se Tala om tagliatelle Att färga pastadegen med hjälp av pigmentrika grönsaker som rödbeta är ett enkelt sätt att imponera på middagssällskapet. Rödbetspasta för 4 personer: Lägg 400 g durumvetemjöl i en stor bunke. Forma ett stort hål i mitten. Knäck i 3 ägg (180 g) och tillsätt ½–1 dl färskpressad rödbetsjuice. Vispa med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme. Använd pastamaskin och skär degen till tagliatelle, eller kavla tunt och skär med kniv. ATT VI HAR en speciell fäbless för det italienska köket är inget nytt, men aldrig har det varit så trendigt att göra sin pasta själv. Buffé kikar närmare på hypen! TRE FRÅGOR MARION RINGBORG OCH LINN SÖDERSTRÖM Krögare och kokboksförfattare Varför har egengjord pasta blivit en så stor trend? – Vi tror att det hänger ihop med hela vågen av ”mat med få, superbra ingredienser”. Men också för att folk behövt något att sysselsätta sig med där hemma. Har ni något smart knep för att lyckas med degen? – Det är alltid lättare att tillsätta mer mjöl än ägg, därav den klassiska högen med ägg i mitten och mjöl som man knådar in i degen allt eftersom. Ett annat tips är att låta pastan, efter att man kavlat och skurit den, torka en stund på en plåt med semolinamjöl i rumstemperatur. Vilka nischade trender ser ni inom egengjord pasta? – Örtiga degar, gröna degar, smaksatta degar och pastadegar laminerade med blommor. Men den senare är kanske inget man ställer sig och gör hemma en vardag! Missa inte tävlingen om Marion och Linns kokbok Snacks, sallad, pasta & dessert på sidan 39. 8 BUFFÉ #04/2021 Ida Pionzo från Piemonte, Italien. Foto Emma Lee Foto Charlie Drevstam
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta