Buffé 1
Currypaste Oumbärlig i thaiköket. Fräs pasten så
utvecklas smakerna. HET KRABBCURRY MED NUDLAR Det här kan bli hett! Färdiga currypaster kan variera i styrka. I stället för färsk krabba kan man använda krabba på burk. FÖR 4 PERSONER 200 g rensat krabbkött från klorna 1 paket risnudlar (250 g) ½–1 msk röd currypaste 1 burk kokosmjölk (400 ml) 1 ½ msk socker 3 msk fisksås ½ msk torkade kaffir limeblad 2 dl vatten chilifrukt (t ex spansk peppar) ev thaibasilika till garnering rapsolja GÖR SÅ HÄR: 1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. 2. Fräs currypasten i 1 msk olja i en stekpanna/wok ca 1 minut. Häll i kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter. 3. Tillsätt socker, fi sksås, limeblad, vatten, fond och chilifrukt. Lägg i krabban och låt allt bli varmt. 4. Fördela nudlarna i skålar och häll över krabbcurryn. Garnera ev med thaibasilika. FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden. 1 msk konc kycklingfond 1 msk urkärnad och finhackad Kokos & krabba! B U F F É 1 1 • 2013 13