Buffé 1
FLANKSTEK MED PAPRIKAMAJONNÄS Välj gärna en tabas
co med chipotlesmak så får majonnäsen en god rökig ton. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 600 g flankstek eller ryggbiff 1 msk tomatpuré 1 inlagd grillad hel paprika ½ tsk hackad färsk oregano 2 tsk tabasco (gärna chipotle) 2 dl majonnäs olja salt, flingsalt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa tomatpuré, paprika, oregano och tabasco med stavmixer eller i en liten matberedare. Blanda med majonnäsen. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Krydda med ½ krm salt och ½ krm peppar. 2. Gnid in köttet med 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek i 1 msk olja i en het stekpanna 2–3 minuter per sida. 3. Låt köttet vila ca 10 minuter. 4. Skär köttet, tvärs över fi brerna, i tunna skivor. Lägg upp på ett fat och strö över fl ingsalt. Servera med paprikamajonnäsen. Cirkusen är i stan! Cirkusfest! Finfin flank Flanksteken är en detalj som sitter på nötdjurets magsida. Flanken är grovfibrig, men skär man den tvärs över fibrerna när den är tillagad är det en riktig delikatess med fin köttsmak. Hittar du ingen flankstek är ryggbiff ett bra alternativ. B U F F É 8 • 201 4 11