Buffé 1
Simsalabim! NÖTDRÖM MED FÄRSKA BÄR Botten med hac
kade nötter och söt nötkräm mellan. Tårtan för sanna nötälskare. FÖR 10 PERSONER 200 g valnötter 200 g hasselnötter 8 äggvitor 3 dl socker 5 dl vispgrädde ½ tsk vaniljpulver 3 dl färska jordgubbar 350 g hasselnötskräm 125 g färska björnbär florsocker till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Rita en cirkel med hjälp av en tallrik på 3 bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. 3. Hacka nötterna grovt eller mixa dem snabbt i matberedare. 4. Vispa äggvitor och socker fl uffi gt med elvisp i 5 minuter. Blanda försiktigt ner nötterna. 5. Fördela och bred ut smeten på pappersarken. 6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. 7. Vispa grädden med vaniljpulvret. Dela jordgubbarna på mitten. 8. Lägg en botten på ett tårtfat. Bred på hälften av nötkrämen och sedan en tredjedel av grädden. 9. Upprepa med nästa botten. Lägg på sista bottnen. Bred på resterande grädde och garnera med bären. Ställ i kylen minst 1 timme före servering. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera hasselnötskrämen, välj laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: kontrollera hasselnötskrämen. Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Innehåller ägg. B U F F É 8 • 201 4 13