Buffé 1
Vinnare: fisk RECEPTMAKARE: Vanja Westerlund, 23,
och Jenny Asplund, 24. Har varsin mamma, pappa, bror och pojkvän. Bor i Stockholm. »Krämig majonnäs och saftig burgare – mums!« LAXBURGARE MED INGEFÄRSMAJO Fräsch burgare som vi förstärkt med indiska smaktoner. Rosta gärna bröden. FÖR 4 PERSONER 400 g lax 1 gurka 2 msk färskpressad limejuice 1 tsk chiliflakes ½ msk honung 1 ägg 1 tsk tandoorikrydda 4 hamburgerbröd 4 blad romansallad rapsolja salt, svartpeppar INGEFÄRSMAJONNÄS 1 äggula 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja 1 msk färskriven ingefära GÖR SÅ HÄR: 1. Dela gurkan på längden och gröp ut kärnorna. Hyvla tunna, långa strimlor med osthyvel eller mandolin. Blanda med limejuice, chilifl akes och honung. 2. Ingefärsmajonnäs: Blanda äggula, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn fi n stråle, under kraftig vispning. Rör ner ingefäran. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. 3. Tärna laxen, mixa till färs i en matberedare. Blanda med ägg, tandoorikrydda, 2 krm salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biff ar. 4. Stek biff arna i 1 msk olja i en stekpanna 2–3 minuter per sida. 5. Lägg ihop burgarna. smakstarka INSTAVINNARE Bland skörden av fina tävlingsbidrag i Buffés instagramtävling har vi här valt ut några av vinnarna. Det blir indiska laxbiffar i hamburgerbröd, nudelwok med fläskkarré samt heta färsspett! Styling Liselotte Forslin Foto Lennart Weibull Tävla du också! I varje nummer av Buffé utlyser vi en ny instagramtävling med en given råvara, en särskild typ av rätt eller på ett särskilt tema. F lö j tävlingen via kontot @tidningenbuffe på Instagram och hashtaggen #buffebilden. Läs mer om månadens tävling på sid 7. För fullständiga villkor, se ica.se/ buffe. Där finns också en liten guide till Instagram. 24 B U F F É 8 • 201 4 FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör äggfri: uteslut ägget. Välj färdig äggfri majonnäs. Kontrollera brödet för laktos, mjölkprotein och ägg. AVGJORT #buffebilden Krispigt god! TÄVLA OCH VINN