Buffé 1
6 5 PASTA, SALSICCIA & VALNÖTTER SVAMPFRITTATA ME
D LAGRAD OST 9 RÖD LINSSOPPA MED KOKOS & TOMAT 10 KIKÄRTSCURRY MED HALLOUMI Variera vardagen 8 KORV MED VITA BÖNOR & GREMOLATA korvar. Bryn korvfärsen i olja med 1 riven vitlöksklyfta. Blanda ner 50 g hackade valnötter, 1 kruka hackad persilja, pastan och 1 dl riven parmesanost. Värm och späd med lite av kokvattnet. Salta och peppra. Toppa med rucola och bjud mer parmesan till. 6. SVAMPFRITTATA MED LAGRAD OST Ome-lätt middag. FÖR 4 PERSONER Skiva 250 g skogschampinjoner och hacka 2 vitlöksklyftor. Fräs i olivolja ca 3 minuter. Salta och peppra. Blanda 6 ägg med 3 dl mjölk, 2 dl riven lagrad ost, 2 krm salt och 1 krm peppar och häll över svampen. Stek på medelvärme, vänd omeletten när den stelnat och stek på andra sidan. Servera gärna med en äppel- och rucolasallad. 7. ÄPPELGOTT MED NÖT- & HAVRESMUL Kanelstekta äpplen. FÖR 4 PERSONER Skala, kärna ur och skär 4 äpplen i centimetertjocka skivor eller klyftor. Stek dem gyllene i smör. Tillsätt 1 msk farinsocker och 1 tsk kanel, rör tills sockret smält. Stek 1 dl havregryn och 2 msk hackade hasselnötter i smör tills det får färg. Blanda i 2 msk fl ytande honung. Strö smulet över äpplena. Servera med vaniljglass. 8. KORV MED VITA BÖNOR & GREMOLATA Strössla med citron. FÖR 4 PERSONER Grilla eller stek 8 av dina favoritkorvar. Värm 1 burk färdig pastasås (ca 400 g), häll i 1 burk kokta stora vita bönor (ca 400 g). Salta och peppra. Blanda fi nrivet skal av 1 citron, 2 hackade vitlöksklyftor och 3 msk fi nhackad persilja. Strö gremolatan över tomatsåsen och bjud med korven. Bröd eller rostad potatis är gott till. 9. RÖD LINSSOPPA MED KOKOS & TOMAT Gott med naanbröd. FÖR 4 PERSONER Skala och hacka 1 gul lök. Fräs löken mjuk i olja i en stor gryta. Tillsätt 2 ½ dl röda torkade linser, 1 burk krossade tomater (ca 400 g), 1 burk kokosmjölk (ca 400 g), 5 dl vatten och 2 hönsbuljongtärningar. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter, tills linserna är mjuka. Späd ev med vatten. Krydda med 1 krm salt, 1 krm peppar, färskpressad juice av ½ lime och ½ msk honung. Strö ev koriander över. 10. KIKÄRTSCURRY MED HALLOUMI Genväg till Indien. FÖR 4 PERSONER Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs detta i olja med 1 tsk spiskummin och 2 tsk garam masala. Tillsätt 1 burk kokta kikärter (ca 400 g), 1 förpackning passerade tomater (500 g) och 1 kycklingbuljongtärning. Låt koka 5–10 minuter. Tillsätt 100 g färsk spenat. Salta och peppra. Strö över 1 kruka hackad mynta. Bryt 2 halloumi (à 200 g) i grova bitar och stek i olja, pressa över lite färskpressad citronjuice. Ris är gott till. B U F F É 8 • 201 4 37 lätt som en plätt!