Buffé 1
UPPTÄCK NYA KRÄMIGA PHILADELPHIA 80 G – PERFEKT T
ILL SMÅRÄTTER OCH SALLADER! CAPRESESALLAD Tillagningstid: Ca 15 min Portioner: 2 Du behöver: 10 st körsbärstomater, skurna i halvor 3 msk olivolja 2 x Philadelphia 80 g 10 grovt rivna basilikablad nymald svartpeppar Gör så här: Lägg tomaterna i en liten ugnsform och ringla en matsked olivolja över. Baka i ugn på 200 ˚C i 5–6 minuter tills tomaterna mjuknat. Lägg upp Philadelphia på ett fat. Placera de lätt rostade tomaterna ovanpå. Ös över med en sked med tomatsås och olja från ugnsformen. Toppa med de rivna basilikabladen, vrid några varv med pepparkvarnen och häll resten av olivoljan över. Njut! MAN ÄNDRAR INTE ETT BRA RECEPT 1817 föddes Jakobs Karin i den lilla byn Mjälgen, strax utanför Leksand. Gården ligger ett stenkast från där vi har vårt bageri idag. Hon var den första i vår familj som bakade så gott knäckebröd att hon kunde försörja sig på det. Hennes recept var enkelt. Närproducerad råg, vatten från egen källa, jäst och en nypa salt. Nu, 197 år senare har egentligen inte mycket hänt. Visst, vi har många fler sorters bröd, i olika storlekar. Och bageriet är givetvis mycket större. Men, receptet är detsamma. Närproducerad råg, vatten från samma källa som Jakobs Karin använde, jäst och en nypa salt. Man ändrar inte ett bra recept. B U F F É 3 • 201 4 27