Loading...
Friluftsliv Ledare
Friluftsliv Innehåll
Friluftsliv Brev
Friluftsliv Friluftsnytt
Friluftsliv Johanna Davidsson
Friluftsliv Lovisa Larsson
Friluftsliv Mat i kajak
upplev //paddling Matlagningshelgen i korthet • F
riluftsfrämjandet Kungälv anordnade matlagningshelgen en lördag och söndag under sensommaren. Tolv personer deltog, varav fyra ledare. • Turen startade vid Instöbron, strax öster om Marstrand. Färden gick söderut längs med Instö ränna med övernattning på Ängholmen, eftermiddagspaddling till Vannholmarna, en kortare nattpaddling för att titta på mareld och dag två en tur till Marstrand. • Sommartid är vattnen runt Marstrand hårt trafikerade. Därför lades paddlingen sent på säsongen. Säkerhetstänket är alltid viktigt. Kanotisterna korsar lederna i samlad trupp och formerar sig så att de ska uppfattas som en farkost och inte ett antal utspridda kajakpaddlare av fritidsbåtsförarna. • Deltagarna parades ihop två och två för att tillsammans förbereda och laga dels en middag på lördagskvällen och dels en lunch på söndagen. Alla fick smaka provportioner av varandras rätter. • Maten fotograferades flitigt och recepten samlades in. Texter och bilder sammanställdes sedan till en fotobok, som beställdes i tolv exemplar hos en fotofirma och skickades hem till deltagarna. Det är ur den boken recepten här intill är hämtade. Från ovan: Viltgryta med svamp och lingon ger en försmak av hösten medan asiatisk fiskgryta, lagad från grunden kanske inte är den rätt man mest förknippar med friluftsliv. Karin Jakobsson har provbakat äppelkakan längst ner hemma. Den är så lyckad att den kommer att bli en stående rätt på friluftsmenyn framöver. friluftsliv#2–2018 39
Friluftsliv Upptäck MTB
Friluftsliv Festivalsommar
Friluftsliv Landskamp
Friluftsliv Drickbart vatten?
Friluftsliv Upplev orkidéer
Friluftsliv Landet runt
Friluftsliv Sista ordet