Buffé 1
STORT KALAS mingla med oss! Låt dig inspireras oc
h bjud på vårens och sommarens roligaste kalas! GÖR DITT EGET BUFFÉKALAS! Fylla jämnt, ta studenten, bröllopsfest eller bara ha ett ovanligt roligt kalas! Oavsett vilket, Buffés festupplägg passar de flesta. Häng med på vårt 20-årsfirande, låt dig inspireras och gör din egen version – som blir minst lika kul och bra. 1. Dela upp buffén. Gör flera små mingelstationer. Sätt teman på dem, gärna kopplade till viktiga perioder/händelser i festobjektets liv. På studentkalaset kan det vara de första stapplande stegen fram till dagis, grundskoletiden och sedan gymnasieåren. På 50-årskalas kanske det är kopplat till skola, jobb och förhållanden. Hitta gärna kul mat som hör ihop med dessa. Buffés mingelkalas är indelat i fem mat- och dryckesbord som är kopplade till perioder då det skedde större förändringar i tidningens utveckling. Maten och drycken är hämtade från dessa perioder. 2. Snackishjälp! Gör en tavla, typ scrapboard, med texter och bilder från den aktuella perioden. På Bufféfestens »tavlor«, som finns utplacerade i tidningen, bjuder vi på både skandaler och lite skryt. Placera en tavla vid varje matbord. Dessa »kommer du ihåg«-tavlor blir en bra grund för att mingelsnacket ska ta fart. Behöver du lite hjälp på traven att fixa dessa så gå in på ica.se/buffe20år. 3. Dekorera. Duka och pynta så att det förstärker buffébordets tema. Vi använde bland annat kulisser i form av MDF-skivor som försågs med fototapet samt diverse loppisfynd och lånade saker. Kanske räcker det med dukar och några småprylar som ger en tidstypisk känsla. Bilder friskar upp minnena. 4. Förbered. Den perfekta festmaten kan lagas flera dagar i förväg. Och det gäller för alla våra festrätter i det här numret. Det anges i receptet med förbered (vilket betyder hur långt i förväg man kan börja) samt festdagen (där det anges hur många timmar i förväg man kan göra de olika momenten). 5. Festen fortsätter. På nya sajten ica.se/buffe får du massor av kul och praktiska festtips. Några exempel: kul inramningar för dig som vill göra scrapboards, festfixarnas bästa tips, så beräknar du åtgång av mat och dryck, checklista för alla festdetaljer, bästa buffédryckerna och dessutom tips hur du kan föreviga festen i bilder. Här får du även hänga med »bakom kulisserna« när vi gjorde Buffés 20-årsfest. –Sätt guldram på festen bjud på snackisar! STORT TACK TILL… VÅRT HÄRLIGA GÄNG som gjorde årets stora festnummer till något extra! AD Nina Olsson specialdesignade hela tidningen, ritade och illustrerade. Agneta Törnqvist, med assistent Balthazar Silveira, byggde alla härliga miljöer och fixade med porslin etc. Peter Knutson plåtade festen. Matbilderna stylades av Liselotte Forslin och plåtades av Lennart Weibull. Maten lagades av Sofia Nilsson och Micke Göransson. Praktikanterna Therese Elgquist och Malin Stålberg tillsammans med resten av redaktionen såg till att festen blev en succé! Gör en scrapboard med kul texter och bilder kopplade till festobjektet. Sätt den vid buff ébordet, och mingelsnacket är igång! Tips på kul inramningar fi nns på ica.se/buff e20år. Hu a! 20ast!