Nollelva 1
EN DAG MED KROG TRÄNING I FOKUS Lördagen den fjär
de maj var det dags för andra upplagan av NTC Träningskonvent i Norrköping och det blev en lika stor succé som förra året. I år hölls eventet i Mässhallarna som under dagen fylldes av träningsglädje och gästades av många inspirerade föreläsare och instruktörer. Sammanlagt hölls 15 träningspass och fyra föreläsningar. Här kunde man prova på allt från yoga till crossfit och dans till löpning – vare sig man var nybörjare eller hade tränat i hela sitt liv. Föreläsarna för dagen var Elmina Saksi, Pischa Strindstedt, Tobias Karlsson och Ulrika Borén. Ett underbart event där man blev inspirerad av såväl instruktörer som deltagare. Text & Foto: Camilla Larsson Carl Franzén, Carina Carlqvist och Johannes Andersson har fullt upp inför öppningen i juni. Snart öppnar Pigeon Street i Knäppingsborg Text & Foto: Camilla Larsson Den sista touchen på restaurangen håller på att sättas och de sista detaljerna planeras – nu är det inte många veckor kvar innan Pigeon Street slår upp sina portar i Knäppingsborg. N yheten om den nya restaurangen som Carina Carlqvist, Johannes Andersson och Carl Franzén ska öppna har spridit sig bland Norrköpingsborna – och många är nyfikna. Efter en totalrenovering i lokalen börjar allt komma på plats. Restaurangen kommer att ha ett lekfullt koncept med fokus på vegetariskt, streetfood och drinkar. – Här kommer det att finnas smaker från all världens hörn och allt kommer att vara gott, vällagat och vi har lagt mycket fokus på det lekfulla. Vi kommer att ha både lunchöppet och kvällsöppet, säger Johannes. När Nollelva kommer på besök ser inte lokalen alls ut som tidigare (när Fiskmagasinet och Enjoy höll till här). Taken har spraymålats i gult och rosa och det lekfulla konceptet har redan börjat ta plats. Det kommer dessutom att vara en öppen passage mellan de båda lokalerna som tidigare skiljdes åt. De tre restaurangägarna är nu riktigt taggade inför öppningen som beräknas ske i början av juni. – Det är full fart nu fram till öppningen och det händer saker hela tiden. Vi har redan fått bra respons på vårt koncept så nu gäller det att verkligen vara på tårna när vi öppnar, säger Carl. 18 NOLLELVA Stort fokus kommer vara på bardelen och där är det två välkända namn som har ansvaret, nämligen Jakob Bravo och Robin Nockmar som nyligen vann cocktailkampen i Stockholm. – Drinkarna kommer säkerligen bli mycket populära på Pigeon Street och mycket välgjorda. Hur skulle ni beskriva Pigeon Street? – Det lekfulla är grundbulten i hela konceptet i kombination med god, vällagad mat och härliga drinkar. Lekfullheten kommer att återspeglas både i maten och i inredningen. Det ska vara en upplevelse att komma hit. Vilka tre rätter från Pigeon Street får man inte missa när ni öppnar? – Om man som vi i köket på Pigeon Street älskar smaker så skulle vi vilja tipsa om våra mellanrätter. Glid in på Pigeon Street och ta in lite friterade pimentos de pardon. Kör vidare med tacos på jackfriut och glöm för all del inte vår friterade steambun med härligt långkört fläsk med rödkålskimchi. Fotnot: Följ utvecklingen och få mer info om öppningen på facebook och på instagram: pigeonstreetnkpg. VIMMEL