Kollega JUST NU
Kollega Lön & villkor
Kollega Arbetsrätt
Kollega Så funkar det
Kollega Karriär
Kollega Tufft på jobbet
Kollega Dokument: Franchise
Kollega Valet
Kollega Chef & medarbetare
CHEF & MEDARBETARE roller och funktioner. Just nu
jobbar han som projektsamordnare och produktutvecklare. Både Nisse och Jessica uppskattar att dörren in till ledningen alltid står öppen. – Du ser både Andreas och Tobias ute på golvet. De har inga problem med att kavla upp ärmarna och hugga i, säger Jessica. Andreas och Tobias Hildingsson är de två bröderna som äger och driver företaget i dag, Andreas som vd och Tobias som produktionschef. Även tredje brodern Per-Johan finns med i företagsgruppen, som vd i ett av systerbolagen. Just det här med att ha ögonen på sig är något som Andreas känner igen: – I den här regionen tittar många på vad chefen gör. Du ska vara både den som tänder och den som släcker lyset på jobbet. Det är mer en livsstil än ett jobb, menar Andreas. Och någon svårighet att dra gränsen mellan privatliv och arbete har han aldrig upplevt. Däremot spiller jobbet över på det privata. – Vi pratar jobb hela tiden! Andreas skrattar. Oavsett när bröderna träffas blir det jobbsnack. Men de har dragit en tydlig skiljelinje genom att ingen av deras respektive jobbar i något av företagen. – Hade jag och min fru ägt det helt själva hade hon nog jobbat här, men är man tre bröder och tre fruar blir det för mycket. Det blir inte bra. Jag tycker att jag har sett alldeles för många exempel på det, säger Andreas. Däremot får barnen gärna komma in i företaget – om de vill. Och då gäller samma villkor som för alla andra anställda. Att glida in på en räkmacka bara för att man tillhör familjen är inte aktuellt. – Om familjeföretag har någon särskild utmaning så skulle jag säga att det gäller just utbildning. Det har sagts att ”motivation slår klass”, men det håller inte längre när allt fler företag jobbar globalt, säger Andreas. Kompetens går före nepotism, utbild»ÄGARNA HAR INGA PROBLEM MED ATT KAVLA UPP ÄRMARNA OCH HUGGA I« 40 KOLLEGA 5_2018 ning är viktigare än att ärva en titel. Men hur är det med avundsjukan då? Muttras det i korridorerna över lönesättning, utdelning och tjänsteförmåner? – Det finns nog många åsikter om det. Alla har ju sina inkomster och utgifter men jag tycker att vi plockar helt normala löner. Och utdelning är det bara frågan om när det har gått bra. Det här är en livsstil. Om det inte ger någon utdelning alls, varför ska man då hålla på med det? KÄRLEKSFULLT – MEN MED RISK FÖR SKITSNACK Vilka är familjeföretagets svagheter och styrkor? Magnus Carlson, mentalcoach i HV71, har arbetat som företagskonsult och mött både solskenshistorier och tuffa utmaningar. – Generationsskiften är en svår sak för både anställda och ägare. Vem är bäst lämpad att ta över om det finns flera barn i familjen? Och vad händer om barnen inte gör sitt jobb? Man skyddar lätt sina egna eftersom man inte vill ta med sig problemen hem på familjemiddagen, men resultatet blir i stället skitsnack bland resten av personalen, säger Magnus. I en ägarfamilj måste man ha fingertoppskänsla och kurage för att inse när det är dags att lämna, dags att byta roll – och se till att genomföra det, menar han. – Största styrkan är ägarskapet i själ och hjärta. Ofta har familjeföretagare en otrolig kärlek till verksamheten och sin personal. Man tar ansvar för anställda, kunder och varumärke. Om familjen drabbas av stress eller en livskris – är det ens möjligt att skilja mellan professionellt och privat, mellan affärer och känslor? – Man bör i förväg komma överens om hur man vill agera i det läget. När det är svårt att vara professionell hjälper det att ha en överenskommelse att gå tillbaka till. Samtidigt är blod alltid tjockare än vatten. Brödratrion Andreas, Tobias och Per-Johan äger och driver familjens företag.
Kollega Yrket i bild
Kollega Arbetslust
Kollega Effektiv på jobbet
Kollega Smart start
Kollega Smart på jobbet
Kollega Smart ekonomi
Kollega Smart hälsa
Kollega Om Unionen
Kollega Korsord