Produktkatalog 2017 1
Ingredienser Egenskaper TEKAKA 140775 - Säck 30 k
g Vetemjöl, socker, vetestärkelse, vetegluten, salt, druvsocker, emulgeringsmedel (E 472e), maltmjöl av korn, mjölbehandlings medel (askorbinsyra, amylas, xylanas). VETEPLUS MATBRÖDSBAS 140308 - Säck 30 kg Vetemjöl, salt, rapsolja, socker, druvsocker, emulgeringsmedel (E472e), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra, amylas, xylanas). Andel vete 93%. Veteprodukter KRUSKAKLI 140352 - Säck 10 kg 140960 - PLP Säck 10kg 140653 - Storsäck 225kg Ingredienser Vetekli. Tekaka blandning är en blandning för bakning av tekakor och hamburgerbröd. Produkten ger ett mjukt bröd med god hållbarhet. Den är också lämplig för kyl- och frysdegar. Matbrödsbas av vete för ljusa och halvfina matbröd. Användningsområden Tekaka blandning är lämplig till tekakor, hamburgerbröd, korvbröd, smörgåstårtor, hönökakor och smörgåspizza. Produkten ger ett mjukt bröd med god hållbarhet. Den är också lämplig för kyloch frysdegar. Franskbröd, baguetter, frukostbröd, lantbröd mm. Går utmärkt att kombinera med Nord Mills övriga matbrödsbaser. Egenskaper Användningsområden En torkad flingliknande produkt av vetekornets ytterskikt. Kostfiberhalten i vetekli över stiger 50% av torrsubstanshalten. Den fiberrikaste produkten i sortimentet. Kan användas för att öka fiberinnehållet i matbröd. För inblandning rekommenderas blötläggning. VETEGLUTEN 140099 - Säck 25 kg Vetegluten. Torkad och finmalen vetegluten med volymhöjande egenskaper. Vetegluten är avsedd att användas för att ge ökad bröd volym och stabilitet i fiberrika, tunga och söta degar, samt i kyl- och frysdegar. Dosering: 20-70 g/l tillslag (1-3,5% av mjölmängden). STORA DINKELFLINGOR 141713 - Säck 10 kg Dinkelflingor. Dinkelflingor är tillverkade av ångpreparerade valsade och torkade speltkärnor. Tjocklek mellan 0,8 och 1,2 mm. Gryn & flingor Rågprodukter KLIPPT RÅG 140094 - Säck 25 kg Som dekoration och inblandning i bröd samt i frukostprodukter. Ingredienser Rågkärnor. Egenskaper Fullkornsprodukt av klippta rågkärnor. Användningsområden Används i huvudsak till fullkornsrågbröd, men kan också användas tillsammans med veteprodukter. Blötlägges dagen före eller skållas minst 2 timmar innan användning. KVICK RÅG 141496 - Säck 10 kg SPECIALRÅG 140286 - Säck 20 kg SPORTMJÖL RÅG 141239 - Säck 20 kg Puffade rågkärnor. Ångpreparerade puffade och krossade rågkärnor. Går att använda direkt i degen utan blötläggning. Rågflingor. Fullkornsprodukt av ångpreparerade, valsade rågkärnor. Till rågbröd och grovbröd. Ger brödet en grövre struktur. Dekoration på och inblandning i bröd. Vid inblandning i bröd bör Specialrågen blötläggas i minst 30 minuter. Fiberrikt rågmjöl. Krossad råg med mjölet delvis bortsiktat. Skaldelarna genomblöts lätt varför det är bra och bekvämt vid bakning av bröd med grovt inslag. Är också bra som dekoration på brödet. 24 Nord Mills/Kolonial Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen. www.cerealiafoodservice.se *Spannmål som innehåller gluten, ** Nötter (Nötter, mandel), ***Svaveldioxid och sulfit i konc > 10 mg/kg Mjöl