Produktkatalog 2017 1
Tillagning Tillagning av pasta och djupfrysta pro
dukter Koka pasta När du kokar stora mängder pasta som ska varmhållas bör koktiden förkortas något gentemot den rekommenderade. Genom att koka pastan i omgångar kan du undvika varmhållning och därmed erbjuda dina gäster nykokt pasta. Kokgryta är bäst att koka pastan i. Använder du andra kokmetoder, läs tillverkarens anvisning. Alternativt kan du också förkoka en del av pastan dagen innan. Varmhållning och servering All pasta från Kungsörnen tål att varmhållas, men för att uppnå bästa resultat koka pastan i omgångar och varmhåll så kort tid som möjligt. Servera pastan i låga och vida bleck. Djupa bleck gör att pastan pressas samman och klibbar ihop. Hett vatten eller en blandning av olja och hett vatten före servering gör pastan smidig och enkel att servera. Vid färre antal gäster rekommenderar vi att du värmer portionsvis i kokande vatten eller mikrovågsugn istället för att varmhålla. Tillagning och uppvärmning av djupfrysta produkter De rekommenderade temperaturer, tillagningstider och uppvärmningstider som anges på förpackningarna är ungefärliga och varierar beroende på ugnens effekt, modell och fyllnads grad vid fylld ugn. Vår rekommendation för uppvärmning i mikrovågsugn gäller per portion vid tillagning på hög effekt (750W). Bevaka tillagningen/ uppvärmningen om du är osäker. Kanske ska just din tillagningstid eller temperatur justeras. ”Praktiska tips för att lyckas i köket” Kontrollera alltid att innertemperaturen/ kärntemperaturen vid uppvärmning är minst 70°C. På alla våra förpackningar finns tydlig tillagnings- eller beredningsanvisning. Produktfakta 49 Produktfakta