Svensk Golf 1
Svensk Golf Sida 2
Svensk Golf Sida 3
Svensk Golf Sida 4
Svensk Golf Sida 5
Svensk Golf Sida 6
Svensk Golf Sida 7
Svensk Golf Sida 8
Svensk Golf Sida 9
Svensk Golf Sida 10
Svensk Golf Sida 11
Svensk Golf Sida 12
Svensk Golf Sida 13
Svensk Golf Sida 14
Svensk Golf Sida 15
Svensk Golf Sida 16
Svensk Golf Sida 17
Svensk Golf Sida 18
Svensk Golf Sida 19
Svensk Golf Sida 20
Svensk Golf Sida 21
Svensk Golf Sida 22
Svensk Golf Sida 23
Svensk Golf Sida 24
Svensk Golf Sida 25
Svensk Golf Sida 26
Svensk Golf Sida 27
Svensk Golf Sida 28
Svensk Golf Sida 29
Svensk Golf Sida 30
Svensk Golf Sida 31
Svensk Golf Sida 32
Svensk Golf Sida 33
Svensk Golf Sida 34
Svensk Golf Sida 35
Svensk Golf Sida 36
Svensk Golf Sida 37
Svensk Golf Sida 38
Svensk Golf Sida 39
Svensk Golf Sida 40
Svensk Golf Sida 41
Svensk Golf Sida 42 DELSJÖ GOLFKROG KRÖGARTIPSET
Vi fi ck vänta länge men nu är den härliga grillsäsongen här. En hemgjord hamburgare med en mängd goda tillbehör är något som både hungriga vuxna och barn gillar. Här är en hamburgare från Delsjö Golf rog. [text: SYLVIA LUTHER] Delsjöburgare med glaze, cole slaw och pommes frites (4 personer) Hamburgare: 700 g grovmalen nötfärs, 1 fi nhackad gul lök, 2 msk matolja, salt och peppar Glaze: 20 g soltorkade tomater, 1 msk chipotle chilisås, 1 msk soya, 1 msk ostronsås, 1 msk Worchestersås, 1 msk olivolja Dressing: 2 msk majonnäs, 1 msk pickles, 1 msk Dijonsenap, 1 msk chilisås, salt och peppar Cole slaw: 200 g tunt skivad vitkål, 50 g riven morot, 50 g ananas i bit med spad, 2 msk majonnäs, 1 msk Dijonsenap, 1 tsk hel kummin, salt och peppar Grönt: ruccolasallad, rödlök, tomat, saltgurka Tillbehör: hamburgerbröd, pommes frites, 8 skivor bacon, 4 skivor cheddarost GÖR SÅ HÄR Hamburgarna: Blanda färsen med löken och matoljan. Salta och peppra. Glazen: Mixa alla ingredienser till glazen i en matberedare tills den blir slät. Gör likadant med dressingen men kör kortare tid så att det fortfarande är små bitar kvar. Cole slaw: Blanda alla ingredienser. Grönt: Skölj salladen och skär grönsakerna i skivor. Forma fyra burgare med händerna och stek eller grilla. Under tiden dela bröden och grilla hastigt för att få en spröd yta. Lägg en klick dressing på underdelen av brödet och fortsätt med sallad, lök och tomat. Avsluta med saltgurka. Stek baconskivorna knaprigt. När köttet är färdiggrillat penslas det med glazen. Lägg en skiva ost på varje burgare samt två skivor bacon. Lägg på locket. Tryck igenom en grillpinne genom hela burgaren för att undvika att den välter. Servera burgaren med cole slaw och tjocka pommes. 42 SVENSK GOLF 4 2010 MATFILOSOFIN Christian Karlsson och Erik Gustafsson är krögare på Delsjö Golfkrog. – Vi vill ha nöjda gäster som kommer tillbaka. Det får vi genom att ha höga krav på våra leverantörer och råvaror samt genom att ha duktiga kockar. foto: OSCAR MATTSSON
Svensk Golf Sida 43
Svensk Golf Sida 44
Svensk Golf Sida 45
Svensk Golf Sida 46
Svensk Golf Sida 47
Svensk Golf Sida 48
Svensk Golf Sida 49
Svensk Golf Sida 50
Svensk Golf Sida 51
Svensk Golf Sida 52
Svensk Golf Sida 53
Svensk Golf Sida 54
Svensk Golf Sida 55
Svensk Golf Sida 56
Svensk Golf Sida 57
Svensk Golf Sida 58
Svensk Golf Sida 59
Svensk Golf Sida 60
Svensk Golf Sida 61
Svensk Golf Sida 62
Svensk Golf Sida 63
Svensk Golf Sida 64
Svensk Golf Sida 65
Svensk Golf Sida 66
Svensk Golf Sida 67
Svensk Golf Sida 68
Svensk Golf Sida 69
Svensk Golf Sida 70
Svensk Golf Sida 71
Svensk Golf Sida 72
Svensk Golf Sida 73
Svensk Golf Sida 74
Svensk Golf Sida 75
Svensk Golf Sida 76
Svensk Golf Sida 77
Svensk Golf Sida 78
Svensk Golf Sida 79
Svensk Golf Sida 80
Svensk Golf Sida 81
Svensk Golf Sida 82
Svensk Golf Sida 83
Svensk Golf Sida 84
Svensk Golf Sida 85
Svensk Golf Sida 86
Svensk Golf Sida 87
Svensk Golf Sida 88
Svensk Golf Sida 89
Svensk Golf Sida 90
Svensk Golf Sida 91
Svensk Golf Sida 92
Svensk Golf Sida 93
Svensk Golf Sida 94
Svensk Golf Sida 95
Svensk Golf Sida 96
Svensk Golf Sida 97
Svensk Golf Sida 98
Svensk Golf Sida 99
Svensk Golf Sida 100
Svensk Golf Sida 101
Svensk Golf Sida 102
Svensk Golf Sida 103
Svensk Golf Sida 104
Svensk Golf Sida 105
Svensk Golf Sida 106
Svensk Golf Sida 107
Svensk Golf Sida 108
Svensk Golf Sida 109
Svensk Golf Sida 110
Svensk Golf Sida 111
Svensk Golf Sida 112
Svensk Golf Sida 113
Svensk Golf Sida 114
Svensk Golf Sida 115
Svensk Golf Sida 116
Svensk Golf Sida 117
Svensk Golf Sida 118
Svensk Golf Sida 119
Svensk Golf Sida 120
Svensk Golf Sida 121
Svensk Golf Sida 122
Svensk Golf Sida 123
Svensk Golf Sida 124
Svensk Golf Sida 125
Svensk Golf Sida 126
Svensk Golf Sida 127
Svensk Golf Sida 128
Svensk Golf Sida 129
Svensk Golf Sida 130
Svensk Golf Sida 131
Svensk Golf Sida 132
Svensk Golf Sida 133
Svensk Golf Sida 134
Svensk Golf Sida 135
Svensk Golf Sida 136
Svensk Golf Sida 137
Svensk Golf Sida 138
Svensk Golf Sida 139
Svensk Golf Sida 140
Svensk Golf Sida 141
Svensk Golf Sida 142
Svensk Golf Sida 143
Svensk Golf Sida 144
Svensk Golf Sida 145
Svensk Golf Sida 146
Svensk Golf Sida 147
Svensk Golf Sida 148
Svensk Golf Sida 149
Svensk Golf Sida 150
Svensk Golf Sida 151
Svensk Golf Sida 152
Svensk Golf Sida 153
Svensk Golf Sida 154
Svensk Golf Sida 155
Svensk Golf Sida 156
Svensk Golf Sida 157
Svensk Golf Sida 158
Svensk Golf Sida 159
Svensk Golf Sida 160
Svensk Golf Sida 161
Svensk Golf Sida 162
Svensk Golf Sida 163
Svensk Golf Sida 164
Svensk Golf Sida 165
Svensk Golf Sida 166
Svensk Golf Sida 167
Svensk Golf Sida 168
Svensk Golf Sida 169
Svensk Golf Sida 170
Svensk Golf Sida 171
Svensk Golf Sida 172
Svensk Golf Sida 173
Svensk Golf Sida 174
Svensk Golf Sida 175
Svensk Golf Sida 176
Svensk Golf Sida 177
Svensk Golf Sida 178
Svensk Golf Sida 179
Svensk Golf Sida 180