från Östragärde Gård Flera recept 8 lyxiga recept
med råvaror från vår gård Marinerad kycklingfilé med svampsås och ris 2 st. kycklingfiléer Marinad 4 msk svampsoja 3 msk rapsolja 6 st r Svampsås 2 msk vetemjöl 1 msk smör 2 dl 2 dl mjölk grädde 2 msk torkade hackade champinjoner Champinjonsalt & vitpeppar Gör så här: Blanda svampolja, rapsolja och rökta champinjoner och lägg i en påse. Lägg sedan i kycklingen och förvara i kylen så att marinaden ger smak. Smält smöret och när det är smält häll i vetemjölet och rör om tills inget vitt syns. Tillsätt sedan mjölk och grädde. Smaksätt med champinjonerna och svampsalt samt vitpeppar. Ta ut kycklingen från marinaden och bryn den ”ge färg” i stekpanna. När den fått fin färg stoppa den i ugnen på 200 grader tills kärntemperaturen är runt 67 grader. Servera med ris och svartvinbärsgele Lax med sojamajonäs ökta champinjoner & champinjonsallad Recept för 4 personer Lax 4st 1tsk 1tsk 1tsk laxfilé bitar med skinn a 160gram sesamfrö vitt sesamfrö svart chili, finhackad 3msk sesamolja salt Sätt ugnen på 150grader. Blanda sesamfröna med hackad chili och gnid in runt fisken, häll sesamolja i en stekpanna och lägg laxen med skinnsidan nedåt. Bryn till skinnet fått fin yta. Lägg sedan laxen på en plåt och in i ugnen tills fisken fått en innertemperatur av 46grader. Ta ut och servera omgående. Sojamajonäs 2st 2 tsk 2 tsk äggulor vinäger senap 4 msk champinjonsoja från Östragärde gård 4 dl matolja svartpeppar, nymalen, salt Vispa ihop äggulor, vinäger, senap & champinjonsoja. Mata sedan i oljan i en tunnstråle under kraftig vispning. Slå ihop till en majonnäs. Smaka sedan av med nymalen svartpeppar och salt. Tunnbrödsrullar med champinjonkräm champinjonpulver vatten vispgrädde Tunnbröd 0,5 dl 2 dl 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl 1,5 msk champinjonsoja salt & vitpeppar Tillbehör Gräddfil Rödlök Börja med att blötlägga champinjonpulvret i vattnet och låt stå ca 1 timme. Häll sedan ner allt i en stekpanna och låt koka upp några minuter, tillsätt sojan och strö över mjölet, rör tills det tjocknar och slå sedan på grädden. Rör tills du får en jämn kräm, smaka av med salt och vitpeppar. Bre krämen på tunnbröd och rulla ihop, skär sedan små skivor av rullen. Kan med fördel avnjutas ihop med en klick gräddfil och lite hackad rödlök! Champinjonsallad 250 g Champinjoner, Östragärde gård 1st scharlottenlök 1dl korianderblad, plockade 4msk risvinäger 1dl sesamolja salt svartpeppar, nymalen Hyvla eller skär champinjonerna tunt. Skala löken och skär tuna lökringar. Slå över risvinäger & sesamoljan och låt marinera 20 minuter. Häll av överflödig vätska, vänd i korianderblad och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Smaka av med peppar.