STT 1
14 STT Onsdag 17 april 2019 ANNONS Sponsrat inneh
åll av ICA KVANTUM Den nya solcellsanläggningen på taket bidrar till ... Äntligen! Nu står äntligen den nya butiken färdig här i Svenljunga. Det har varit en efterlängtad ombyggnad, den första delen av den här butiken byggdes redan 1998, så en renovering har varit välbehövlig. Den här ombyggnaden är den största förändring vi någonsin gjort här på ICA Kvantum i Svenljunga. Jag vill först om främst passa på att tacka alla er kunder, personal och entreprenörer för ert tålamod och arbete under den tid som renoveringen pågått. Ni kunder har med gott mod stått ut med att det varit rörigt en tid, det är vi otroligt tacksamma över. Nu står vi här med en helt ombyggd butik – och inte minst en mer miljövänlig sådan. Vi har länge varit miljömedvetna och tänkt på vilken klimatpåverkan våra handlingar gjort och nu har vi kunnat ta detta tänk till en helt ny nivå. På bilden ovan ser ni till exempel de solceller vi satt upp på taket som till stor del producerar den el butiken förbrukar, en åtgärd som vi tycker är väldigt positivt för det avtryck vi gör på klimatet. Även inne i butiken märks miljöarbetet tydligt. Den nya entrén bidrar till mindre miljöpåverkan och ger även en mer behaglig temperatur inne i butiken. Vi har installerat ett helt nytt kylsystem – ingenting av det gamla fi nns kvar! I det nya systemet används ett mer miljövänligt köldmedium än tidigare, och vi har även satt lock och dörrar på alla kylar och frysar – det sänker vår energiförbrukning rejält. Du kanske har sett folk på stegar inne i butiken under ombyggnaden. Det har delvis berott på att vi installerat LED-belysning i hela butiken. LED-ljus ger ett behagligare sken och förbrukar förstås också betydligt mindre energi. Avslutningsvis vill jag återigen rikta ett stort TACK till alla er ...kunder – som varit så grymt positiva under den här röriga perioden. ...duktiga entreprenörer som gjort ett fantastiskt jobb under denna resa. ...i personalen som både hjälpt till under bygget och tagit hand om våra kunder under den här tiden. Varmt välkomna till vår ”nya” butik! Per Bynander Tack vare de nya skåpen har Mikaela Eriksson som basar för bake off och mjukt bröd fått möjlighet att kunna visa hela sitt sortiment utan att behöva välja bort något. FOTO: CHRISTER HANSSON Kan nu visa hela sortimentet Mikaela Eriksson skulle bara jobba här tillfälligt, tänkte hon. Det var 2005 och hon trivs fortfarande väldigt bra i bageriet. – Jag sköter mig själv och jobbet är både socialt och väldigt varierande. Mikaela är morgonpigg och det är tur, för hennes arbetsdag börjar redan klockan sex på morgonen. – Jag sköter all bake off och tar även hand om det mjuka brödet, berättar hon. 120 sorter Varje dag bakar hon nytt och färskt bröd, inte mindre än 120 olika sorter. – De nya skåpen gör att jag kan exponera ett större sortiment, säger hon nöjt, tidigare fi ck jag välja bort en del på grund av platsbrist, men nu kan jag ha allt hela tiden.. Storsäljaren är de klassiska danska wienerbröden. Själv är Mikaela förtjust i Estellefl ätan av wienerbrödsdeg med mandelsmak och mandelfl arn. – Pratar vi matbröd är det väldigt varierande vad folk köper, men långfranskan brukar vara en favorit. Mycket nytt i mejeriet – Vi har bytt ut alla kylar, säger Minh Ngyen som är mejeriansvarig på ICA Kvantum. Det är han glad över, eftersom mejeriavdelningen i och med ombyggnaden har blivit större. – Jag har kunnat ta in en massa nyheter och får större möjligheter att anpassa sortimentet till kundernas önskemål. 5:SILL I GLAS Abba. Jfr pris 20:83–23:80/kg. Max 3 köp/hushåll. /st Valmöjligheter Ett besök i mjölkdisken betyder betydligt mer än att bara hämta ett paket mjölk numera. Valmöjligheterna är nästan obegränsade. Vill ja ha vanlig mjölk, mellan- eller lättmjölk? Ekologisk eller närproducerad? Och ska den överhuvudtaget innehålla mjölk eller föredrar jag växtbaserad ”mjölk”? Valmöjligheterna är oändliga och då har vi inte ens börjat prata fi l, yoghurt, juice och allt annat som fi nns i en modern mejeriavdelning. Mer laktosfritt I det nya sortimentet fi nns bland annat Arlas nya laktosfria Mjölk & Havre, och just det laktosfria sortimentet hör till det som Minh har kunnat utöka betydligt. – Jag har också kunnat ta in en massa olika juicesorter, säger Minh som jobbat här i inte mindre än sju år. Som mejeriansvarig är det hans uppgift att beställa varor, prismärka och se till att allt ser snyggt och prydligt ut. – Och så lyssnar jag förstås efter vad kunderna vill ha, konstaterar han. Vad är det vi köper mest? – Vispgrädde och crème fraiche. Minh Ngyen ansvarar för mejeriavdelningen och har många nya artiklar att hålla reda på efter att de nya kylarna kommit på plats. FOTO: CHRISTER HANSSON 15: