STT 1
16 STT Onsdag 17 april 2019 ANNONS Sponsrat inneh
åll av ICA KVANTUM Vad har ditt företag bidragit med och hur har arbetet fungerat? Noori Gulughu, Anders Johansson & Daniel Olsson KINDFAST – Vi är lite av alltiallo här och har servat snickarna med material, gjort markarbeten, satt upp dekorationsbelysning i butiken , bytt belysning – ja, vi har ryckt in där det behövst. Det var varit väldigt kul. Eddie Heman ERIK LARSSON BYGG – Vi har gjort pantstationen och en stor del av konstruktionen kring entrén. Det har varit en kort tidsplan, men det har fl utit på bra. De hinder som dykt upp på vägen har vi löst. Pelle Lundgren LUNDGRENS EL – Vi har skött projektering och utförande av elinstallation och styrning av kylanläggningen och massa annan el. Ett stort projekt med okända faktorer som vi inte kunnat ha koll på. Det är alltid roligt att göra jobb som syns. Jan-Åke Lindahl SVENLJUNGA RÖR – Vi har gjort markvärmen utomhus och dragit vatten till pantrummet. Sedan ska vi också sätta in värmepumpar till hela butiken. Det har fungerat förvånansvärt bra, det är mycket folk involverat. Bengt Klockare och Miguel Flores KYLKVALITET – Vårt uppdrag har varit att byta ut kylsystemet till ett helt nytt och mer miljövänligt system. I början av projektet bodde vi här i Svenljunga och det har fungerat riktigt bra. Robin Hallén är avdelningschef för kött och packad chark och berättar om några av grillsäsongens nyheter FOTO: CHRISTER HANSSON Laddat för grillsäsongen Robin Hallén har varit ansvarig för kött- och packad chark de senaste tre åren. – Jobbet har helt klart ökat mitt intresse för mat, säger han och berättar att han gillar att hitta smidiga lösningar på vardagens matlagningsbekymmer. Robin konstaterar att det färdigsortimentet växer hela tiden och att det fi nns mycket bra att hämta därifrån. – Man ska kunna laga bra mat och samtidigt hålla det enkelt, konstaterar han. Som nu när grillsäsongen närmar sig med stormsteg. Robin är ingen året runt-grillare, men nu när vårsolen kikar fram gör också grillen det. Att grilla är en favoritsyssla. Trygghet och lärande Storsäljaren när det gäller grill är färdigmarinerade karréskivor. Inget ont i dem, men Robin tipsar om att man kan testa att lägga helt sidfl äsk på grillen istället. – Marinera det efter eget tycke, jag brukar hålla det enkelt och köra Caj P:s marinad. Kör fl äsket på hög värme, cirka tre minuter per sida så att det får yta och låt det sedan gå färdigt där det inte är så varmt –15 minuter. Panerad halloumiburgare – en nyhet Robin passar också på att lyfta ett par av de grillnyheter som redan kommit, en panerad halloumiburgare, som enligt Robin är väldigt god samt en ny kycklingfi lé ur ICA:s eget sortiment. – Det är en färdigmarinerad snabbfi lé som är marinerad med kokos, jalapeño och lime. Till den kör jag bara en enkel sallad med fetaost och kanske en Man ska kunna laga bra mat och samtidigt hålla det enkelt grillad halloumiskiva, det är jättegott! Mer lufttorkat Sjävklart har också kött- och packad charkavdelningen fått sig en ansiktslyftning under renoveringen. – Vi har fått betydligt fl er kylmetrar och fått en större färskvaruavdelning, säger Robin och pekar på sortimentet med lufttorkade charkprodukter från Italien och Spanien som fått tillökning med ett tjugotal produkter. – Jag har provat både iberico och chorizo från ICA Selectionsortimentet, de var ättebra båda två, säger han och pekar också på tryffelsalami och den lufttorkade skinkan vid namn culatello som bland annat är kryddad med vitt vin. – Allt det lufttorkade passar bra till tapas och som tilltugg eller tillbehör till grillen, säger Robin. 299:Ljusare och öppnare avdelning – Kolonial, det är allt som inte är färskt, kylt, eller fryst, exempelvis godis pasta, tvättmedel, drycker och knäckebröd, säger avdelningens ansvarige, tillika en av butikens två butikschefer, Peter Jonsson. I det närmaste hela avdelningen har fått nya hyllor vilket skapat en ljusare och öppnare miljö. – 99 av 100 kunder är glada över ombyggnaden – och har berättat det för oss också. Det känns bra! Helt nytt sminksortiment – Hela avdelningen har fått ett lyft, säger Caroline Larsson som ansvarar för avdelningen Hälsa & Skönhet, eller ”fi nkem” som den heter på Icaspråk. Här är all inredning ny och den är även försedd med så kallade ”pushers” som gör att alla hyllor ser välfyllda ut hela tiden. – Vi har också gått igenom hela sortimentet och fått mycket nytt, som smink – det tror jag blir uppskattat! Stort och öppet i frysavdelningen I frysavdelningen har alla frysar ersatts av nya, mer miljövänliga. För att rama in avdelningen och skapa en tydlig översikt har man valt frysar i skåpmodell. – Flera av kunderna har noterat att avdelningen blivit stor och öppen, säger avdelningschef Terje Kristoffersen nöjt. Dessa texter är ett sponsrat innehåll framtaget av ICA KVANTUM. De är inte skrivna av STT:s journalister. Annons