Nollelva 1
KROGPROFILEN OG Håkan forever! Den 3 mars anordna
s en hyllningskväll till Håkan Hellström på Arbis. Bara att ramla in och dansa natten lång. Dansbandskvällarna på Borgen är i full gång. Den 9 mars kommer Larz Kristerz och Huttez och spelar upp till dans. Klubb Leche är tillbaka med ny skön r´n´b och hip hop. Den 3/3 kör de på Hugo med DJ Crona och Heartbreakers Club bakom spakarna. Saliga Munken kör en irländsk helg den 23-24 mars med Bro´s live på scenen. Långbord, allsång och många skål utlovas. Är du sugen på lite skön loungestämning med mysig musik och en god cocktail i handen? Varje lördag kör Stadsvakten cocktaillounge i Orangeriet. Kolla in vetja. Faisi erbjuder smakupplevelser på Enjoy och Fiskmagasinet Text & Foto: Kristian Andersson Faisi Kopkin har arbetat inom krog- och restaurangbranschen sedan han var tonåring. Han är utbildad kock och har drivit en mängd matställen i stan genom åren, bland andra Restaurang Gasten, Meze Bar & Kök samt Bells Bar i Valdemarsvik. Idag basar han över Kopparhammaren, Café Gycklaren och tog nyligen över Enjoy Bar & Mat i Norrköping och Katrineholm samt Fiskmagasinet. Intresset för mat fanns tidigt hos Faisi och därför var det kock han skulle bli när han gick på gymnasiet. I mitten av 90-talet startade han sin första restaurang och sedan dess har hans projekt inom branschen fortsatt med stor framgång. - Tillsammans med min fru etablerade vi Norrköpings första riktiga fiskrestaurang, Restaurang Gasten. Både hon och jag har alltid älskat mat från havet och konceptet fanns inte i stan på den tiden. Gasten var en lyckad restaurang, berättar han. - Under åren som gått har jag varit med och startat flertalet ställen, senast Kopparhammaren där jag är delägare och kökschef. När jag i höstas tog över Enjoy Bar & Mat samt Fiskmagasinet, var det med tanken att återskapa populariteten vad gäller maten på båda restaurangerna, även om koncepten skiljer sig. Jag känner att vi är på riktigt god väg, säger Faisi. MAT AV HÖG KVALITET Fiskmagasinet, som namnet indikerar på, har tidigare specialiserat sig på fiskrätter, så även nu. Men Faisi vill ändå göra om och göra på sitt sätt för att skapa ett succékoncept. - Min ambition är att återigen erbjuda norrköpingsborna en fiskrestaurang där vi serverar färsk fisk och färska skaldjur av högsta kvalitet. På menyn finns bland annat en Seabream, en hel smörstekt fisk, skaldjursplatå, skaldjurssoppa och ”surf and turf” 46 NOLLELVA med en halv hummer och oxfilé. Vi inkluderar självklart andra rätter på menyn, så som några köttalternativ, så att alla i sällskapet ska kunna avnjuta god mat hos oss, säger han. - Vad gäller Enjoy Bar & Mat är det mer för barhäng med ett brett sortiment av olika ölsorter men som även erbjuder enklare matalternativ av hög kvalitet. Här kan du i trevligt sällskap dricka goda öl eller drinkar samtidigt som du äter barinspirerad mat. Jag ser verkligen fram emot att göra Enjoy och Fiskmagasinet till ställen dit människor vill komma för att få härlig vistelse och en ordentlig smakupplevelse, avslutar Faisi. FAKTA Faisi Kopkin Ålder: 41 år Bor: Skarphagen, Norrköping. Gör: Äger och driver Kopparhammaren, Enjoy Bar & Mat i Norrköping och Katrineholm, Fiskmagasinet samt Café Gycklaren på Östgötateatern. Intressen: IFK Norrköping och barnens olika aktiviteter. Vill resa: Någonstans i Karibien och återvänder gärna till Las Vegas. Underhållande pub- och musikquiz på THE CROMWELL HOUSE Varje onsdag kväll från kl. 19.00 arrangerar den engelska puben The Cromwell House i Norrköping ett underhållande pub- och musikquiz. Quizet hålls av välkända DJ Albin, är uppdelat i två omgångar och innehåller allmänna frågor, mycket musikinslag och olika teman beroende på säsong. - Varje lag kan ha upp till fem deltagare och det delas ut vinster till de så kallade pallplatserna. Vinnarna kammar hem ett presentkort hos oss på 300 kr, tvåan får 200 kr och trean 100 kr, berättar Elias som driver puben. - Om något ligger i ropet, till exempel melodifestivalen, så kan vissa frågor handla om det och ibland hittar Albin på egna skojigheter som skapar ett varierande quiz med en svårighetsnivå som vi märkt uppskattas av de tävlande. Elias berättar att många lag är stammisdeltagare och att flera av dem kommer till The Cromwell House kring kl. 18.00. - De flesta tycker om att i lugn och ro äta och dricka något gott inför quizet. Vi erbjuder vår ordinarie pubmeny och har självklart ett brett sortiment av olika öl samt andra drycker. Jag tycker att man ska bilda ett lag, komma hit och försöka slå våra ”stammisar”. Det blir både spännande och roligt - och det är en väldigt familjär stämning under tävlingen, även om alla vill vinna. Dessutom har vi öppet till midnatt om man vill göra en helkväll av det, avslutar han. (KA) Foto: Kristian Andersson