Golfnyttan 1
A förklarar Micke. Radarpar Steg två var att hitt
a en bra kock. Efter två månaders förhandlingar anställdes Crister Olsen och sedan dess har de varit ett radarpar. – Vi gör det här tillsammans. Micke är bra på papper, skriver menyer och sådant, säger Crister, eller Crille, som han kallas. Mickes erfarenhet av att driva restaurang och hotell har kommit väl till pass. Han insåg snabbt att köksutrustningen behövde bytas och hans erfarenheter av att arrangera event kom till nytta redan första säsongen på klubben. Första eventet var en skaldjursbuffé för endast 175 kronor inklusive ett glas vin. tt driva golfrestaurang är oftast en utmaning, inte minst för små klubbar i glesbygd. Men Micke Norman på Gagnefs GK såg inte det som ett hinder, snarare tvärtom. – Det finns ingen annan restaurang eller pub i området så egentligen var förutsättningarna att lyckas bra, säger Micke, som anställdes som klubbchef på Gagnefs GK i januari 2017, hans första jobb inom golfen. Omsättningen i restaurangverksamheten på klubben har ökat med ungefär 600 000 kronor under 2018 jämfört med i fjol och kan öka ännu mer innan året är slut. I medlemsenkäten Players 1st med 50 deltagande klubbar hittar man Gagnefs restaurang i absoluta toppskiktet. Men hur kan Gagnefs GK lyckas med konststycket få andra klarar? Köpte krögarens aktiebolag Det hela började med att den tidigare krögaren sa upp avtalet förra våren. Micke Norman, som var ny, hade drivit en hotell- och restaurangverksamhet i Karlshamn under fem år och fick styrelsen och årsmötet att gå med att på driva restaurangen i egen regi. – Vi ville inte riskera föreningens pengar, – Vi la oss prismässigt lågt och hade räknat Aktiva medlemmar: 582 Andel kvinnor: 26,6 % Tillhör: Dalarnas GDF Antal hål: 18 hål på att vi skulle gå precis jämnt upp. Men det var viktigt att ha ett attraktivt pris för att locka gäster. Använder Facebook Kvällen blev en succé och därefter ordnades en temakväll varje månad hela säsongen, som avslutades med en oktoberfest. – Och då hade vi så många gäster att vi var tvungna att hyra in ett partytält, säger Micke Norman och nickar mot ett tält som står till vänster om verandan. I år har det permanentats. ANTAL TECKEN 240 » Det var viktigt att ha ett attraktivt pris för att locka gäster. Crister Olsen, kökschef på Gagnef Golfklubb. ANTAL TECKEN 2625 GOLFNYTTAN 25