Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
KROG MÅNADENS NOVEMBER SIGNERAT MARCUS SAMUELSSON
Christina Ohlsson är manager på Kitchen & Table i Helsingborg. Hon har bott 17 år i Kalifornien och arbetade då på bland annat Four Seasons och drev även ett eget eventföretag där hon servade kändisar med stora fester. C hristina är sedan 2,5 år tillbaka på nordligare breddgrader och bor med sina 2 barn, katt och hund i ett hus utanför Helsingborg. Hon har varit med och byggt om Clarion Hotel till den mysiga lounge som det är idag. – Vi har tagit fram det vackra stuckatur taket som var dolt bakom gipsskivor samt har fått fram en vackert dekorerad vägg som även den var dold bakom gipsskivor. Överlag har vi öppnat upp och gjort större ytor. Vi vill skapa en mysig känsla som öppnar upp för alla typer av människor oavsett om du vill sitta och arbeta med din laptop en stund eller om du vill äta en trerätters à la carte, säger Christina. INTRESSET STARTADE TIDIGT Christinas intresse för fester och god mat började tidigt. Hennes föräldrar hade mycket fester hemma och hon var alltid med och hjälpte till. Under sin skoltid arbetade hon extra inom service på olika restauranger i Helsingborg och senare utbildade hon sig på hotellskola i Schweiz. Clarion i sig har även en internutbildning och dessutom auditions med urval för att ens komma in. – Det är en annorlunda värld, det är roligt och ingen dag är den andra lik. Man måste vara lösningsorienterad och gilla människor för att passa in. Man måste förstå att fl exibilitet och variation är grundregler. Kunden har alltid rätt, vi löser allting och hittar alltid svaren, säger Christina. SERVICEBRANSCHEN Branschen har utvecklats och man vill ge service på ett annat sätt idag, menar Christina. Gästen ska trivas. Människor bryr sig 8 | nöjesnytt mer om varandra nu, man bygger och delar nätverk på ett nytt sätt. Världen blir mindre och mindre, man reser mer och tekniken gör det möjligt att kommunicera och skapa kontakter på ett nytt sätt. Det gör att även vi vill anpassa oss efter det och ge möjlighet för människor att mötas på nya sätt. – Vi har ett bord i restaurangen som vi kallar Communitytable. Där placerar vi människor som vill möta andra på ett lättsamt sätt. Det kan vara en människa som är på resa i affärer och som vill träffa någon likasinnad kollega, eller bara människor som söker kontakt med andra för en enkel pratstund. Det har blivit väldigt populärt och många ber om att få sitta vid bordet, säger Christina. THANKSGIVING Christinas 17 år i USA har satt sina spår, dessutom är Clarion ett amerikainspirerat företag och därför vill man erbjuda en Thanks givingmiddag som är brukligt i USA. – Vi serverar en buffé den 28e november. Huvudingrediens är naturligtvis kalkon. Till den serveras små amerikanska sidorätter som sötpotatis med marsmallows och andra spännande rätter som man kan prova på. Naturligtvis har vi rikligt med vanliga tillbehör också. Vi vill göra en rolig och glamorös Thanksgiving för Helsingborgarna. ÖPPET JULAFTON Restaurangen är öppen 18-21 och baren ända til 22 på självaste julafton, men kommer inte att servera julbord. Clarion har hotellgäster under julhelgen men vill även bjuda den vanlige Helsingborgaren på en möjlighet att gå ut och äta. Förra året var cafét öppet under dagen och det var fullt pådrag berättar Christina. Många var ute och handlade julklappar i sista minuten. – Traditioner börjar ändras, många reser bort under dagen men kommer hem på kvällen. Andra reser inte alls bort utan stannar hemma. Man vill göra det lätt och kanske lite lyxigt för sig själv på Julafton och då är man varmt välkommen till oss på middag, säger Christina. TEXT & FOTO: LINN WIDÉN
Nöjesnytt Helsingborg MODE
Nöjesnytt Helsingborg VIMMEL PÅ STAN
Nöjesnytt Helsingborg RECENSIONER & FILMKOLL
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg SERIER