Friluftsliv Ledare Cajsa Rännar
Friluftsliv Innehåll
Friluftsliv Brev
Friluftsliv Friluftsnytt
Friluftsliv Ögonblicket
Friluftsliv När & fjärran
Friluftsliv Nyfiken på Matilda Rapaport
Friluftsliv Nyfiken på Seyla Tim
Friluftsliv Nyfiken på Petter Eurenius
Friluftsliv Stormsäkert över Sylarna
Friluftsliv Guide: Skida i vinter
Friluftsliv Prylar Västar
Friluftsliv Förälskad i vinterlek
Friluftsliv Upplev turåkning
Friluftsliv Tips skidturer
Friluftsliv Prylar turåkning
Friluftsliv Tips matsäck
tips //matsäck Enkel och god mat att ha med sig p
å vinterturen Häll på hett vatten, Västafrikansk gryta Barnsligt enkelt, väldigt gott och fullt av energi! Rätten tillagas enkelt genom att blanda ris, soppulver och curry, hälla på hett vatt en, lite olja och en näve nötter du mosat hemma, Låt blandningen stå några minuter innan du hugger in. Risotto på rökt korv. Energikakor Flapjacks Perfekt när uppförsbackarna känns för långa och många eller som kaka till kaffet. En flapjack passar nästan när som helst under dagen och ger snabb energi. tillaga: Smält smör, socker och sirap i en kastrull. Blanda med resten av ingredienserna och låt svälla i ett par minuter. Lägg sedan blandningen i en form med bakplåtspapper. Platta till kakan så hårt du kan, det gör att den kommer att hålla ihop bättre. Baka i ugnen i 180 grader i cirka tjugo minuter tills den är gyllenbrun. Platta till kakan ytterligare en gång när den är varm från ugnen. När den har svalnat skär du bitar med en tandad kniv. Den som vill smälter choklad och penslar på. Förvara i kylen. 10 kakor 100 g smör 0,5 dl socker 0,5 dl sirap, gärna mörk 4 dl havregryn 1 dl russin (50 g choklad) Häll på hett vatten, Salami-couscous Lika enkelt som det är gott. Påsen med varma koppen gör rätten krämig och de skurna bitarna av salami ger ett gott tuggmotstånd. Blanda couscous med skuren salami och en påse varma koppen. Häll på tre deciliter hett vatten och lite olja för energins skull. Vänta ett par minuter så är det klart! en portion 1 dl couscous 50 g vitlökssalami 1 påse Varma Koppen ost- och broccolisoppa + 3 dl hett vatten + 0,25 dl olja Energikakor Flapjacks. en portion 2 dl snabbris 1 påse Varma Koppen tomatsoppa 0,5 tsk gul curry + 3 dl hett vatten + 0,25 dl olja + 0,5 dl krossade jordnötter Laga på kök, Risotto på rökt korv När det är kallt är det perfekt med en rätt där allt är blandat. Det är också bra om rätten innehåller mycket vatten eftersom den då håller värmen bättre. en portion 1 dl jasminris med 10 min koktid 50 g rökt korv 2 torkade tomater, hackade 0,5 tsk lökpulver/ 5 g torkad lök 0,5 tsk basilika 1 krm svartpeppar + 3 dl vatten + 0,25 dl olja + 50 g parmesanost förbered: Packa ris tillsammans med, salt, korv, kryddor och torkade tomater. Olja och ost packas för sig. tillaga: Koka upp påsens innehåll tillsammans med vattnet, koka sedan på minsta möjliga effekt (du kan också blötlägga allt i hett vatten för att förkorta koktiden). När riset är nästan klart blandar du i osten och oljan och rör om. Vänta någon minut, smaka av med peppar och ät. Tips: vintermatlagning med kök Någon kanske avskräcks av att använda sitt friluftskök under vintern, men det är faktiskt mycket enklare än man kan tro och förhöjer matupplevelsen ett par snäpp. Bensinkök är utan tvekan bäst på vintern, men du som har ett spriteller gaskök behöver inte springa iväg och köpa ett om du bara är ute ett par gånger varje vinter. Köper du fyrsäsongsgas, det vill säga gas som behåller trycket även när det är kallt, så klarar du dig fint. För extra effekt kan du värma gasbehållaren under jackan ett par minuter. För att spritköket ska få mer effekt under vintern sätter du ett värmeljus eller Trangias speciella vintertillsats under brännaren. Trangiaköket placerat på en träplatta är min absoluta favorit på vinterturer. Det är både stabilt och vindtåligt. Tips: Använd fyrsäsongsgas, bensin eller ett värmeljus under spritbrännaren. Ställ köket på en träplatta så att det inte sjunker ner i snön när det blir varmt. Mat som lagas i endast en gryta och innehåller mycket vatten är bra vintermat då det håller värmen bra. Du kan isolera grytlocket med en bit liggunderlag, men spara en centimeter runtom. Isolerade kärl Håll maten varm genom att isolera din matkåsa! Klipp till en bit liggunderlag som du limmar ihop till en skål. Anpassa formen så att ätkåsan precis får plats i den. Vissa matkåsor har också lock vilket kan vara smart vintertid. 54 friluftsliv#1–2015
Friluftsliv Test termosar
Friluftsliv
Friluftsliv Upplev iglooism
Friluftsliv Krönika Jenny Tirén Berg
Friluftsliv Upplev nära äventyr
Friluftsliv
Friluftsliv Test skaljackor för barn
Friluftsliv Forskning hållbar utrustning
Friluftsliv Landet runt 100% Friluftsfrämjandet
Friluftsliv Sista ordet Sara Revell Ford